Seçime iki gün kala hakları geri alınan Adalet Bakanlığı’nın YSK’ya yazdığı yazı ile memnu hakları geri alındığı öğrenilen Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan ile ilgili flaş gelişmeler yaşanmaya devam ederken bir açıklamada DEM Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar’dan geldi.

DEM Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, Adalet Bakanlığı’nın Abdullah Zeydan ile ilgili aldığı karara sert tepki göstererek; “Abdullah Zeydan’ın eş başkanlığı önünde hiçbir hukuki engel söz konusu değildir.

📌Bütün süreçler tamamlanmış, hakkında memnu hakların iadesi kararı verilmiş ve seçilme şartlarının önündeki engeller tümüyle ortadan kaldırılmıştır.

📌Hukuki dayanaktan yoksun bu girişimler, Van halkının kesin ve tarihi zaferini cezalandırma amacından ibarettir.

📌İktidarı bir kez daha hukuka ve ahlaka davet ediyoruz. Halkımızın iradesini korumak temel sorumluluğumuzdur ve bunun için mücadele edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın!”

DEM PARTİ VAN İL TEŞKİLATI’NDAN BİR AÇIKLAMA DAHA

İşyeri kira zam oranları belli oldu! İşyeri kira zam oranları belli oldu!

DEM Parti Van İl Teşkilatı’ndan bir açıklama daha geldi. Dün itibariyle Van’da seçim zaferini kutlayan ve mazbata alma hazırlığında olan büyükşehir belediye başkanı ile ilgili DEM Parti Van İl Teşkilatı’ndan bir açıklama daha geldi. “Halkın iradesine saygı duyun Belediye Eş başkanımız Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesini kabul kararını veren aynı mahkeme, seçime iki gün kala aldığı kararı çiğnemiş ve hukuk güvenliği hakkını yok etmiştir. Abdullah Zeydan Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır.”

“MAHKEME ZEYDAN’IN MEMNU HAKLARINI GERİ ALDI!”

 Yapılan açıklama, “29 Mart 2024 Cuma günü mesai bitimine beş dakika, seçime ikin gün kala Adalet Bakanlığı idari bir karar ve yazıyla, 2022 yılında memnu haklarını alan ve tüm yasal denetimlerden geçen Zeydan’ın memnu haklarına itiraz etmiştir. Yetkili savcılık, talimat niteliğindeki bu idari itiraz yazısı üzerine kesinleşmiş memnu hak kararını veren mahkemeye yeniden başvurmuştur. Mahkeme aynı gün kesinleşmiş memnu hak kararını geri almış ve memnu hak talebini reddetmiştir. Karar henüz kesinleşmeden, yani itiraz ve temyiz hakkı kullanılmadan hemen YSK’ya bildirimde bulunmuştur” denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ