Seçime bir gün kala Van’da başkan adaylarının özgeçmişleri araştırılmaya başlandı. Van’ın en büyük ilçesi olan İpekyolu’nun belediye başkanlığına çok sayıda kişi aday olurken, adaylardan biri olan AK Parti İpekyolu Belediye Başkan adayı İsa Berge’nin biyografisi merak konusu oldu. Peki, AK Parti İpekyolu Belediye Başkan adayı İsa Berge kimdir? İsa Berge nereli? Mesleği nedir?

AK PARTİ İPEKYOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSA BERGE KİMDİR?        

İsa Berge, 20 Aralık 1977 tarihinde Van'da doğmuş ve eğitim hayatına da bu şehirde başlamıştır. İşletme alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra, kamu yönetimi üzerine yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde almıştır. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra, yerel yönetimler ve esnaf odaları gibi kurumlarda aktif olarak yer almıştır.

Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama! Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Hayrullah Tanış’tan seçim sonrası ilk açıklama!

Kariyerinde önemli dönüm noktalarından biri, 2005 yılında Van Kantin İşletmecileri Derneği Başkanlığı'na seçilmesidir. Bu görevin ardından 2010 yılında Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanlığı'na seçilmiş ve halen bu görevi sürdürmektedir. Ayrıca, 2018 yılında Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı olarak seçilmiş ve 2023 yılında Van Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'na getirilmiştir.

İsa Berge'nin bu görevlerdeki başarısı, Van şehrinin ekonomik ve sosyal yaşamında önemli bir etkiye sahip olmuştur. Berge, hem yerel yönetimlerdeki etkin rolüyle hem de esnafın temsilcisi olarak tanınmaktadır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ