ŞEHRİVAN ÖZEL - Ak Parti’de ilçe teşkilatlarındaki değişim süreci devam ederken şimdiye kadar iki ilçeye yeni başkan atandı. Üç merkez ilçe olan Tuşba, Edremit ve İpekyolu’nda mevcut başkanlarının istifasının ardından Edremit ve İpekyolu’na yeni isimler atanırken gözler Tuşba ilçesine kimin atanacağına çevrildi.
Büyük kongre öncesi önce ilçe teşkilatlarında sonra da illerde değişiklik yapmak üzere çalışan Ak Parti’de Van’daki yeni teşkilatlanma süreci devam ediyor.
Mart 2023’te yapılacak olan seçimlere hazırlıklar son sürat devam ederken teşkilatlarını yenileyen Ak Parti, Van’da İpekyolu ilçesinde yetkili Yavuz Kuşan’a, Edremit’te de Kenan Öndil’e verdi.


Tuşba Belediye Başkan Adaylığı için geçtiğimiz haftalarda istifasını veren M. Nuri Başdinç’ten boşalan başkanlık koltuğuna da atama yapılması beklenirken mevcut isimler arasında Gökhan Hanoğlu ismi en çok konuşulan isimlerden birisi olarak görülüyor.

İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener'den veda konuşması

HANOĞLU İSMİ GÜNDEMDE


Geçmişte Ak Parti’nin farklı kademelerinde önemli görevler yapan; gençlik kolları başta olmak üzere il ana kademe gibi farklı alanlarda yöneticilikler yapan iş insanı Gökhan Hanoğlu, Tuşba’da en çok tartışılan isimlerin başında geliyor. 
Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi mezunu olan Hanoğlu, hâlihazırdaki adaylar arasında başkanlığa en yakın isimlerden birisi olarak görülürken, ilçedeki aşiretsel dengeler ve yerel seçim öncesi mevcut adayların durumu da göz önüne alındığında en uygun isimlerden birisi olarak lanse ediliyor. 
Son atamalarla yeniden güçlü teşkilatlanmalar kuran Ak Parti’de partinin içinden yetişmiş bir isim olması dolayısıyla da bu göreve yakın görülen Hanoğlu’nun başkanlığı halinde yerel seçimde Ak Parti’nin Tuşba için çok iddialı olacağı yorumları da yapılıyor.

Editör: Ömer Aykaç