ŞEHRİVAN ÖZEL: ZENUN YEŞİL-HAKAN İZGİ

Van halkına seçim öncesi son bir çağrı yapan Avras, şu ifadelere yer verdi; “Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Pazar günü kendimize ve kentimize sahip çıkalım. Bu seçimde şehrimizi, mahallelerimizi ve yarınlarımızı düşünerek sağduyu ile oy kullanalım. Kayıp yıllarımızı telafi edecek projelere destek olalım. İktidarın gücü ile Van’a hizmet edecek doğru adres AK Partidir. Özellikle genel seçimlerde farklı partilere gönül vermiş hemşerilerime çağrıda bulunuyorum. Yerel seçimler, genel seçimlerden çok faklıdır. Bu seçimler parlamentodaki temsiliyet ile ilgili değil, tamamen hizmet ile ilgilidir. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, yönetmeye değil, hizmet etmeye talibim. İnşallah sizin desteğiniz ile kazanırsak 1 Nisan tarihi itibariyle projelerimize başlayacak, Van’ı büyük bir şantiye alanına dönüştüreceğiz. Bilinmelidir ki; biz kazanırsak, hiç kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacak, kazanan Van olacaktır.”

SÖZ VERDİĞİMİZ TÜM PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

“Yaklaşık iki aydır, tüm teşkilatlarımız ve adaylarımız ile sahadayız. Ayıramadan, ayrıştırmadan her kesime gittik, her sözü dinledik, talepleriniz pusulamız oldu. Hemşerilerimizin beklentilerini kıymetli çalışma arkadaşlarımız ile teknik kadrolarımız ile projelendirdik. Bunları kamuoyu ile paylaştık, projelerimizi gittiğimiz her yerde anlatıyoruz. Ulaşım, Kentsel dönüşüm ve altyapı, Tarım, Turizm, Kültür, sanat ve spor, Üretim ve istihdam ile Sosyal belediyecilik olmak üzere yedi başlık altında deklare ettiğimiz projelerle ilgili güzel dönüşler aldık. Rakiplerimiz tarafından projelerimizin taklit edildiğine şahit olduk. Ama söz konusu Van olduğu için bundan rahatsızlık duymuyoruz. Fakat bunları yapabileceklerine inanmak zor, çünkü Belediye bütçesi ile bunları yapmak imkânsızdır. Biz iktidarın gücü ve Cumhurbaşkanımızın desteği ile beş yılda söz verdiğimiz tüm projeleri gerçekleştireceğiz.”  

İŞTE ARVAS’IN “YENİ YÜZYILDA YENİ VAN” BAŞLIĞI İLE HAZIRLADIĞI O PROJELER

Edremit-Yüzüncü Yıl Üniversitesi arası tramvay hattını inşa ederek Van’ın yüzyıllık hayalini gerçekleştireceğiz.

Van Gölünü ulaşıma açarak Edremit-Üniversite arası deniz otobüsü hatlarıyla trafik yoğunluğunu azaltacağız.

Şehir içi trafiğini rahatlatacak 4 adet köprülü kavşak (Semaver Kavşağı, Beşyol Valilik Kavşağı, Sebze Hali Kavşağı, İki Nisan-Eski Cezaevi Sokak Kavşağı) projesini hayata geçireceğiz.  

250 km yeni yol ve modern bulvarlar açarak trafiği çile olmaktan çıkaracağız.

Tüm mahallerimizin yol, su ve altyapı sorunlarını hızlıca çözecek, özellikle kırsalda toplumsal ve ekonomik hayatı kolaylaştıracağız.  

Depreme dirençli, ulaşım, imar ve çevre sorunu olmayan yeni ve daha güvenli bir Van inşa edeceğiz.

5 yılda doğal gaz hatlarını hazır hale getirerek, tüm merkez mahallelere doğal gaz ulaştıracağız.

Yerinde kentsel dönüşüm ile 20.000 yapı dönüştüreceğiz.

Büyükşehir kimliğine yakışır, modern otogar ve sebze hali inşa ederek Van’a kısa zamanda kazandıracağız.

Hayvancılık ve seracılık olmak üzere 2 adet organize tarım bölgesi kuracağız.

Üreten Belediyecilik anlayışı ile 12.000 dönüm kent tarım alanı oluşturarak, buraları vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Tarımsal Üretimi teşvik ederek, 5.000 çiftçimize tohum, ekim ve hasat desteği vererek ile üreticilerimize ürün alım garantisi vereceğiz.

Kurubaş’ta uluslararası standartlarda yeni bir kayak merkezi inşa edeceğiz.

Sahip olduğumuz jeotermal kaynak potansiyelimizi turizm amaçlı planlayarak, termal turizmi yaygınlaştıracağız.

Van Gölü Turizm Ekspresi’ni bölge turizmine kazandıracağız.

Akköprü Millet Bahçesi’nden Toprakkale Seyir Terası’na teleferik hattı kuracağız.

Van’a yakışacak 30.000 kişi kapasiteli modern bir Şehir Stadyumu’nu yapacağız. Van Sporun süper lige çıkmasına destek olacağız.

Gençlerin kültür ve sanatla buluşmasına imkân sağlayacak, Van Şehir Tiyatrosu, Yaşar Kemal ve Feqiye Teyran Kültür Sanat Merkezlerini kurarak Van’ı sanatın merkezine dönüştüreceğiz.

Vani Mehmet Efendi Sahaflar ve Kitapçılar Çarşısını inşa ederek yazarlarımızın ve okurlarımızın hizmetine açacağız.

Gençlerimize sahip çıkmak, işsizliği azaltmak ve üretmi teşvik etmek amacıyla ilk defa işini kuracak kadınlarımıza ve gençlerimize 100.000 TL hibe desteği vereceğiz.

Van’ın en önemli sorunlarından biri olan işsizliğe çare olmak amacıyla belediyeciliğimiz döneminde 5 yılda 30.000 yeni istihdam için imkân oluşturacağız.

“Biz Bir Aileyiz” projesi ile evlenen çiftlere 50.000 TL evlilik desteği vereceğiz.

Üniversite okuyan öğrencileri ve ailelerini yalnız bırakmayacağız. İl dışında okuyan öğrencilere aylık 1.000 TL eğitim desteği, Van’da okuyan öğrencilere ise 1.000 TL ulaşım desteği vereceğiz.

AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik? AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik?

Dar gelirli vatandaşlarımız için 10.000 yeni konut inşa ederek, yeni yerleşim alanları oluşturacağız.

Kadınlarımıza yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler yürütecekleri sosyal tesisler kuracağız.

Emeklilerimize aylık 2.500 TL sosyal destek sağlayacağız.

Editör: Necmettin Dursun