Seçildiği günden bu yana Van ile ilgili önemli meselelerle ilgili yoğun çalışma yapan, bakanlıklarda mesai yapıp birçok projenin nihayete ermesini sağlayan Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, 2022 yılının en çok konuşulan isimlerinden birisi oldu.

Birçok anlamda hareketli bir yıl olan 2022, farklı gündem ve tartışmalar ile sona ererken politika hem genelde hem de yerelde yine en çok konuşulan konu oldu. 2022 yılında çok konuşulan politikacılar arasında Ak Parti’nin Van Milletvekili Abdulahat Arvas da yer aldı. Kentin neredeyse tüm meselelerine ilgi gösteren, kentle ilgili sorun ve çözümlerde rol alan ve görev süresince onlarca önemli yatırım ve projenin öncülüğünü yapan Arvas, aramalarda diğer politikacılardan açık ara daha fazla görüldü ve konuşudu.

ARVAS HABER VE OKUNMALARA DAMGA VURDU!

Hem bakanlıklarda hem de mecliste kentle ilgili çalışmalarda öne çıkan Van Milletvekili Abdulahat Arvas, 2022 yılının nabzının tutulduğu bir raporlamada da öne çıktı. 2022 yılının politikacılar nezdindeki görünürlüğü ile ilgili çalışmaları raporlayan haber analiz ve raporlama sistemi Habermetre, en fazla habere konu olan kişileri raporladı. Bu yıl 2,220 haber kaynağında 18,045 adet haber yapılan Abdulahat Arvas, toplamda 13,909,717 okunma sayısı ile listenin önemli isimleri arasında yer aldı.

BİNLERCE HABER KAYNAĞINA KONU OLDU

Kentte konuşulan ve tartışılan konularla ilgili girişimleri ve yılların sorunlarının çözümü konusunda öncü rol oynayan Arvas, bu girişimlerle ilgili haberlerle de öne çıkmayı başardı. Vatandaşların da hakkında araştırma yaptığı Abdulahat Arvas hakkında 2,220 haber kaynağında 18,045 adet haber yer alırken 2022'de toplam 13,909,717 ziyaretçiye ulaştı.

ABDULAHAT ARVAS KİMDİR?

Abdulahat Arvas 1969 yılında Erciş'te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Van'da tamamladı. Arapça dili ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrenimi devam etmektedir. Sanayici ve işadamı olarak, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesisleri Yönetim Kurulu Başkanıdır. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerini sürdürmektedir. 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Van milletvekili olarak seçildi ve görevine devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim