DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Van’a geliyor! DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Van’a geliyor!

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Avrupa Parlamentosu’nun raporuna tepki gösterdi. Tepkisini sosyal medya hesabından paylaşan Kayatürk, “AB karar alıcıları, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde, bu günkünden çok daha geniş bir perspektiften bakmalı, ona göre davranmalıdır. Sığ bir anlayışın ürünü olan AP raporu herkesin değil, bir iki üyenin talepleridir. Artık bu kısır döngüden çıkıp, faydalı adımlar atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Avrupa Parlamentosu, Türk Hükümeti tarafından köklü bir rota değişikliği yapılmadığı takdirde Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecinin devam edemeyeceğini bildirdi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye karşıtı çevrelerin dezenformasyonuna dayalı haksız itham ve önyargılarla dolu" olarak nitelendirdiği rapora yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Türkiye’deki demokratik gerilemeye dikkati çeken parlamento, kadın hakları, cinsiyete dayalı şiddet, kadın cinayetlerinin artması, LGBTİ+ topluluğuna yönelik yaygın nefret söylemi ve ayrımcılık nedeniyle kaygılı olduğunu vurguladı. Avrupa Parlamentosu, İspanyol raportör Nacho Sanchez Amor tarafından hazırlanan 2022 Türkiye raporunu kabul etti. Parlamentodaki 434 milletvekili raporun kabulü yönünde oy kullandı. 18 milletvekili ret oyu verirken, 152 üye de çekimser kaldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER- FATMA NUR POLATCAN