ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-FATMA NUR POLATCAN

Geçtiğimiz aylarda göreve gelen genç ve başarılı il başkanı Emre Güray ile birlikte havası değişen Van AK Parti İl başkanlığında önemli değişimler yaşanmaya devam ediyor. Güray ile birlikte parti yeniden eski günlerini hatırlatan çıkışlar yapmaya başlarken, yıllardır devam eden suskunluk hali de bir anda son buldu. Hem siyasette hem kent yönetimi konusunda önemli bir isim olarak dikkat çeken Güray yönetimindeki çıkış sürerken, yerel seçim öncesi ilçe teşkilatlarında da değişim süreci başladı. Genel seçimde iyi bir süreç yürüten Güray’ın teşkilat dönüşümünden sonra yerel seçime öncesi etkili bir süreç yürüteceği bekleniyor.

Yerel seçimde aday olmak için geçtiğimiz hafta istifalarını sunan Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçe başkanlarının kararı sonrası yeni isimlerle ilgili süreç başlarken, iki ilçenin yeni başkanları belli oldu. İpekyolu ilçesinde teşkilatın kurucu başkanı Yavuz Kuşan yeniden başkanlığa getirilirken Edremit ilçe başkanlığı da yine Kenan Öndil gibi dünden bu yana Ak Parti geleneğini bilen bir isme verildi. Yeni atamalarla AK Parti yeniden kentte adından söz ettirmeye başlarken Tuşba ve ardından diğer ilçelerle birlikte AK Parti’nin yerel seçim öncesi iddialı bir süreç yürütmesi bekleniyor.

İPEKYLOU YENİDEN YAVUŞ KUŞAN’A EMANET

Van’da yerel seçim hareketliliği başlarken AK Parti’de de ilçe başkanlıklardaki değişimler devam ediyor. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde AK Parti İpekyolu ve Edremit İlçe Başkanları görevlerinden istifa ettiklerini açıklarken, yeni il başkanları da belli oldu. AK Parti İpekyolu İlçe Başkalığına Yavuz Kuşan, Edremit İlçe Başkanlığına ise Kenan Öndil atandı. Atamalar belli olduktan sonra çok sayıda kişi Kuşan için paylaşım yaparken, çoğu isim Kuşan için “Efsane başkan geri geldi” yorumunu yaptı. İpekyolu gibi en önemli ilçede idareyi yeniden Kuşan’a veren AK Parti’de bu atama son dönemlerdeki en büyük yankıyı uyandıran atamalardan birisi oldu. Kuşan ise yaptığı açıklamada “Hemşerilerimizin hizmetkarı olmak için devraldığımız bayrağı zirveye taşımak için teşkilatımızla birlikte sürekli çalışacağız” dedi.

BAŞKAN KUŞAN’DAN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI!

AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı olarak atanan Yavuz Kuşan’dan ilk açıklama geldi. Kuşan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: “Öncelikle bana bu kutlu görevi tevdi eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Erkan Kandemir, Bölge Koordinatörümüz Sayın Metin bulut ve il Koordinatörümüz Sayın Ruken Kilerci hanımefendiye, İl Başkanımız Sayın Emre Güray’a, Milletvekillerimiz Sayın Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu’na, bayrağı devraldığımız Etem Görgülü’ye ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum.”

“HEMŞERİLERİMİZİN HİZMETKARI OLMAK İÇİN BAYRAĞI DEVRALDIK”

Kuşan, “Bütün toplumsal talepleri siyasete taşımak ve temsil etmek, toplumun tamamını kucaklamak hiçbir zaman unutmayacağımız ilkemiz olmuştur. Bu kutlu yolda birlikte yürüyeceğimiz yönetim kurulumuz, kadrolarımıza yeni katılan kardeşlerimizle daha da zenginleşecektir. Hemşerilerimizin hizmetkarı olmak için devraldığımız bayrağı zirveye taşımak için teşkilatımızla birlikte sürekli çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın, milletimizden aldığımız güç ve enerjiyle, gücünü tazelemiş yeni kadrolar, yüklendikleri görev şuuru ve hizmet aşkıyla Türkiye’yi yeni hedeflerine taşıyacaktır. Bu anlamda İpekyolu İlçe Başkanlığı görevinin tevdi edilmesi süreciyle ilgili desteğini esirgemeyen herkese birlik, beraberlik ve ümmet şuurunun hakim olması temennisiyle şükranlarımı sunarım” dedi.

YENİ ATANAN İPEKYOLU VE EDREMİT İLÇE BAŞKANLARINA DESTEK MESAJLARI YAĞDI! 

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, “AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığına atanan Yavuz Kuşan ve Edremit İlçe Başkanlığına atanan Kenan Öndil’i tebrik ediyorum. Bugüne kadar göstermiş oldukları gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı Etem Görgülü ve Sezer Bayramoğlu başkanlarımıza teşekkür ediyorum” paylaşımda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti neden ertelendi? İşte resmi açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti neden ertelendi? İşte resmi açıklama

AK PARTİ VAN İL BAŞKANINDAN HAYIRLI OLSUN PAYLAŞIMI!

Destek paylaşımında bulunan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, “İpekyolu İlçe Başkanlığı Sn. Yavuz Kuşan beyefendiye emanet. AK Partimize ve İpekyolu teşkilatımıza hayırlı olsun. Görevi devreden Sn. Etem Görgülü beyefendiye bugüne kadar vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür eder, başkanlarımıza yeni görevinde başarılar dilerim. Edremit İlçe Başkanlığı Sn. Kenan Öndil beyefendiye emanet. AK Partimize ve Edremit teşkilatımıza hayırlı olsun. Görevi devreden Sn. Sezer Bayramoğlu beyefendiye bugüne kadar vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür eder, başkanlarımıza yeni görevinde başarılar dilerim” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARINDA DA DESTEK PAYLAŞIMLARI GELDİ!

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “AK Parti Genel Merkezimiz tarafından; İpekyolu İlçe Başkanlığına atanan Yavuz Kuşan kardeşimizi tebrik ederim. Görevini devreden Etem Görgülü başkanımıza da başarılar dilerim.” İfadelerini kullanırken, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas ise “AK Partimiz Van İpekyolu İlçe Başkanlığına atanan Sn.Yavuz Kuşan ve Edremit İlçe Başkanlığına atanan Sn. Kenan Öndil’i tebrik eder, ak davamızda kendilerine muvaffakiyetler dilerim” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK MESAJI

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, şu paylaşımı yaptı: “AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığına atanan Yavuz Kuşan ve Edremit İlçe Başkanlığına atanan Kenan Öndil’e başarılar dilerim paylaşımında bulundu. Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: “AK Partimizin İpekyolu İlçe Başkanlığına ataması gerçekleştirilen Yavuz Kuşan ve Edremit İlçe Başkanlığına ataması gerçekleştirilen Kenan Öndil’e başarılar diliyorum. Hayırlı olsun inşallah.” Atanan iki ilçe başkanlarını tebrik eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “AK Partimizin İpekyolu İlçe Başkanlığına ataması gerçekleştirilen Yavuz Kuşan ve Edremit İlçe Başkanlığına ataması gerçekleştirilen Kenan Öndil’e başarılar diliyorum. Rabbim utandırmasın” ifadelerini kullandı.

Editör: Necmettin Dursun