ŞEHRİVAN HABER: YUNUS YILMAZ-ŞABAN BEYAZSAÇ

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak seçime odaklanırken, sahada yoğun çalışmalar da sürdürüyor. Bir taraftan 4 adaylı Cumhurbaşkanlığı oylaması yapılacak, diğer taraftan ise Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı’nın dahil olduğu partiler mecliste çoğunluğu elde etmeye çalışacak. Ülkenin dört bir yanında cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği için propagandalar devam ederken Van’da da AK Parti’nin seçim çalışmaları hız kazandı. 2018 seçimlerinde kentte 3 vekil çıkaran AK Parti, bu seçimde daha iddialı bir çalışma yürütürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da seçim çalışmaları kapsamında Beşyol Meydanı'nda saat 14.00'te Vanlılara seslenecek. Geçtiğimiz günlerde seçim değerlendirmesi yapan AK Parti Van Milletvekili AK Parti’nin vekil kaybetmeyeceğini ifade eden söylemlerde bulunurken, miting öncesi Şehrivan’a açıklamalarda bulunan AK Parti Van milletvekilleri Abdulahat Arvas ise Van’da yapılan hizmetlerden söz ederek “AK Parti döneminde inkar politikaları son buldu.” Dedi.

AK Parti

KAYATÜRK: VAN’A OLAN İNANCIMIZ TAM

Ziyaret öncesi Şehrivan’a konuşan AK Parti Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk; “Van sayın cumhurbaşkanımızı bir kez daha büyük bir heyecan ile bekliyor. 2002’den bu yana neredeyse her seçimde Van’a gelen ve Vanlı ile buluşan Cumhurbaşkanımız bir kez daha ziyaret edeceği iller arasına Van’ı ekledi ve Vanlılar ile kucaklaşacak. 22 yılda hem ülkede hem Van’da devrim niteliğinde çalışmalar yapacak olan Cumhurbaşkanımızı Van’da büyük bir coşku ve heyecan ile kucaklamak istiyoruz. Türkiye Yüzyılı’nın başlayacağı yeni dönem öncesi bu buluşma hiç şüphesiz büyük anlamlar içeriyor. Birileri ülkenin şaha kalktığı bir dönemde Van’ı bu yükselişten mahrum etmek istiyor. Fakat Vanlı hemşehrilerimizin oyuna gelmeyeceğini, doğrudan yana karar vereceklerine olan inancımız tamdır.”

burhan kayatürk

VAN’IN AK PARTİYE İHTİYACI VAR

Van’da yerel yönetimler ve milletvekili temsiliyetinde HDP ve diğer partilerin katkısının olmadığını vurgulayan Kayatürk; “2002 yılından bu yana Ak Parti iktidarda. Bu süreçte kimi zaman bağımsız olarak kimi zaman partiler ile HDP’li vekiller de meclise milletvekili gönderdi ya da yerel seçimlerde büyükşehir ve diğer belediyeleri kazandı. Fakat bugün yapılan tüm çalışmalara, icraatlara ve projelere baktığımızda görüyoruz ki bunlar tamamen AK Partili arkadaşlarımız ve belediyelerimizin eliyle yapıldı. İnsanların bunu görmesi gerekiyor. Biz hizmet üretirken, birileri huzursuzluk üretiyor. Bu kentin kaybedecek zamanı yok, bu kentin daha fazla fırsatlar kaçırmasına gerek yok. Doğru zamanda bir kez daha doğru adamdan yana olarak Van’ı şaha kaldırmak istiyoruz. Vatandaşımızdan da bu sürece destek vermesini istiyoruz.”

ARVAS’TAN CUMHURBAŞKANI MİTİNGİNE DAVET!

Van halkını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van mitingine davet eden AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, “Van, Cumhurbaşkanına olan sevgisini gösterecek ve onu tarihi bir kalabalıkla karşılayacak. Cumhurbaşkanımızın Van’a olan sevgisini, Vanlılar olarak bizim de Sayın Cumhurbaşkanımıza sevgimizi tüm Türkiye biliyor. Bu sevgiyi bir kez daha sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya göstereceğiz. Van Cumhurbaşkanımızı her zaman olduğu gibi yarın da tarihi bir kalabalıkla karşılayacak. Van’a birbirinden değerli yatırımları kazandıran, liderliğinde geleceğin Van’ını inşa ettiğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecek mitingimize davet ediyorum”  dedi.

ARVAS: VAN TEKSTİLDE MARKA KENT OLDU

AK Parti ile birlikte Van’ın her alanda hak ettiği yatırımlara kavuştuğunu kaydeden Arvas, “ Sağlıkta adeta çağ atladık. Yeni hastaneler açtık. Mevcut hastanelerimizin modernizasyonunu sağladık. Sanayi hamlesini başlattık. Organize sanayi sitelerini kurduk. Küçük sanayi sitelerini bir bir açtık. Van tekstilde marka kent oldu. Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikalar üretime başladı. Tam kapasiteye ulaştığında sadece tekstil kent 20 bin gencimize iş kapısı olacak. İlçelerimizde tekstil ve ayakkabı fabrikaları kurduk. Van’da üretilen ürünler dünyaya ihraç ediliyor. Tarımda jeotermal enerji dönemini başlattık. Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgeleri’ni kuruyoruz.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ VAN İLE İLGİLİ HER KONUYLA BİZZAT İLGİLENDİ”

“Van’ın tarımsal üretim değerini arttırdık. 2002 yılında 39,52 milyon TL olan toplam destek miktarı 2022 yılında yüzde 672 artışla 308 milyon TL oldu. Tarımsal Araştırma Enstitüsünü Van’a kazandırdık. Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü’nü, TMO Şube Müdürlüğü’nü, TARSİM Bölge Müdürlüğü’nü kurduk. Modern Et Kombinesini hizmete açtık. İlçelerimize, atletizm sahaları, tribünler, yüzme havuzları, gençlik merkezleri, çok amaçlı spor salonları, basketbol sahaları kazandırdık. Van genelinde tam 50 adet halı sahayı hizmete açtık. Gençlik Merkezleri, kütüphaneler, kültür merkezleri, genç ofisler açtık. Yol sorunlarını bir bir çözdük. Tüm bunlar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde oldu. Cumhurbaşkanımız Van ile ilgili her konuyu yakından takip etti, bizzat ilgilendi ve her türlü desteği verdi” diye ekledi.

“AK PARTİ HİZMET VE ESER SİYASETİNDEN GERİ ADIM ATMAMIŞTIR”

Türkiye’de yapışan yatırımlarla ilgili de konuşan Arvas, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde siyaset sahnesine çıkan ve 2002 yılında girdiği ilk seçimi milletimizin engin teveccühü ile kazanan AK Parti, reformlar ve seçim başarılarıyla dolu 20 yılda milletin sesi, mazlumun nefesi olmuş ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Dışarıdan ve içerden yapılan bütün engellemelere rağmen AK Parti’nin hizmet ve eser siyasetinden geri adım atmadığını, yatırımların hız kesmeden devam ettiğini hepimiz görüyoruz. AK Parti’nin adeta kendi ile yarışarak birçok konuda sessiz devrimler gerçekleştirdiğini, ilklerin ve enlerin partisi olarak birçok dev projeye imza attığını da biliyoruz.”  

BİR BİRİNDEN ÖNEMLİ YATIRIMLARA İMZA ATILDI

YSK'dan Hatay, İskenderun ve Ordu seçimleri için flaş karar! YSK'dan Hatay, İskenderun ve Ordu seçimleri için flaş karar!

“Asya ve Avrupa kıtalarını deniz altından birbirine bağlayan 150 yıllık rüya gerçekleşmiş ve Marmaray hizmete açılmış, Avrasya tüneli tamamlanmış, İstanbul Boğazı’na 3. köprü olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşa edilmiş, Türkiye ilk kez hızlı trenle tanışmış, Türkiye'nin dört bir yanına bölünmüş yollar yapılmış, Türkiye’nin IMF’ye olan borcu kapatılmış, Cumhuriyetin 99. Yılında milli otomobil hayali gerçek olmuş, Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz rezervleri Karadeniz’de keşfedilmiş, yerli ve milli üretim alanında büyük adımlar atılarak savunma sanayinde milli savaş gemisi (MİLGEM), Atak helikopteri, Temel Eğitim Uçağı (Hürkuş), modern piyade tüfeği, milli tank Altay, insansız hava araçları ANKA, İHA, SİHA ve TİHA üretilmiştir.” Dedi.

‘RET VE İNKAR POLİTİKALARI SON BULDU’

Ret, inkar ve asimilasyon politikalarının CHP’den miras kaldığını ve AK Parti döneminde son bulduğunu aktaran Milletvekili Arvas, “ Kürtçenin kullanımı önündeki yasal engeller bir bir kaldırılmış, TRT bünyesinde Kürtçe yayın yapan TRT Kürdi yayın hayatına başlamıştır. Özel okullarda ana dilde eğitim serbest edilmiş, anadilde savunma hakkı tanınmış, üniversitelerde farklı dil ve lehçelerde araştırmalar yapılması, enstitüler kurulması ve seçmeli ders konulması bu dönem sağlanmıştır. Asırlar boyunca tam 491 yıl süreyle cami olarak kullanılan, ancak 1934 yılında batının baskı ve dayatmasıyla müzeye dönüştürülen Ayasofya, tekrardan camiye dönüştürülmüştür. İslam sancağı ve İstanbul fethinin nişanesi olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, 86 yıl aradan sonra elhamdülillah yeniden ibadete açılmıştır.” Diye konuştu.

Editör: Necmettin Dursun