ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-YUNUS YILMAZ

Millet İttifakı partileri, 14 Mayıs seçimleri öncesi Van’da yoğun bir çalışma yürütürken seçime sayılı günler kala sokakta müthiş bir hareketlilik yaşanıyor. Van halkıyla buluşan ve yoğun çalışma yürüten Millet İttifakı üyeleri, vatandaşın sorun ve taleplerini dinleyip vaatler halka paylaşırken en son 2002’de milletvekili çıkaran CHP ile Millet İttifakı, bu seçimde en az 2 milletvekili çıkaracaklarını her alanda ısrarla vurguluyor. Van Milletvekili adayları da bu yönde yoğun bir çalışma yürütürken, Millet İttifakı adaylarının bu seferki durakları Çatak oldu. Çatak’ta seçim bürosu açılışına katılan heyet, ilçenin sorunları üzerinde durdu. Açılışta konuşan Millet İttifakı’nın Milletvekili adayları ve partilerin il başkanları iktidar olduklarında Çatak’ın sorunlarına çözüm bulacaklarını vurguladı. Seçim bürosu açılışından sonra esnaf ziyareti gerçekleştiren heyetin Çatak Kaymakamlığı’nı da ziyaret etmesi dikkat çekti.

MİLLET İTTİFAKI VAN’DA YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR!

CHP’nin alanda yoğun çalışma yürüten isimlerinin başında 1. Sıra milletvekili adayı Seracettin Bedirhanoğlu geliyor. İl başkanlığı döneminde CHP’ye büyük ivme kazandıran ve ardından aday olarak ilan edilen Bedirhanoğlu, sahada yoğun ve etkili çalışmalar gerçekleştiriyor. Hem şehir merkezinde hem ilçelerde ciddi çalışma yürüten Bedirhanoğlu, Çatak’ta da önemli temaslarda bulundu. Çatak’taki ziyaret, buluşma ve görüşmelerle birlikte açılışta konuşan CHP Van 1. Sıra Milletvekili adayı Seracettin Bedirhanoğlu, “Adaletteki paranın paylaşımıyla biz gece gündüz çalışacağız. Çatak'ta çok ciddi taş evi var. Şırnak Karayolu bittiği zaman burayı turizm merkezi yapacağız. Söz sırası hepimizde” dedi.

MİLLET İTTİFAKI’NIN HEDEFİ VAN’DA MİLLETVEKİLLERİ ÇIKARMAK!

Açılışta konuşan CHP Van Milletvekili adayı Aziz Örek, “Ne vaatler verildi, ne sözler verildi Çatak ile ilgili. Ben 30-35 yıl önce bu sokaklarda gezerken yine Çatak bu Çatak'tı, yolu bu yoldu, 40 yıl sonra ne siyasetçiler gelip geçti ama hâlâ Çatak 40 yıl önceki haliyle birebir aynıdır. Yol da aynı, ağaç da aynı, seçim ofisi de aynı. Ben bir Çataklı olarak arkadaşlarımızla birlikte seçim sürecine girdik. Biz bu saatten sonra seçimden sonra yapacaklarımızı konuşuyoruz. Ben de bir Çataklı olarak 15 Mayıs'tan sonra arkadaşlarımla beraber Çatak'ın sorunlarını gündeme getireceğiz. Buradan hepinize söz veriyorum. Maalesef gençlerimiz mevsimlik işçi olarak başka illere gidiyor. Çatak sanayi kenti değil ama hayvancılık kentiydi. Çatak'ta her türlü meyve sebze yetişiyor. Bin tane koyun besleyen babaların çocukları bir asgari ücret için bugün kapı kapı dolaşıyor. Bu Çataklıya reva mı” dedi.

Van’da cezaevlerinde kurulacak sandık sayısı belli oldu! Van’da cezaevlerinde kurulacak sandık sayısı belli oldu!

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI HALKIN SORUN VE TALEPLERİNİ DİNLİYOR

Örek, vaatlerini sıralayarak, “Biz iktidara geldiğimizde Çatak'ı hayvancılığın başkenti yapacağız. Çatak bir turizm kentidir. Doğa turizmi, butik turizmi son yıllarda önem kazandı. Çatak ile Van'ın mesafesi çok değil. Düzgün bir yol olsa insanlar buraya hemen ulaşırdı. Ulaşım olmadığı zaman siz hayvancılığı da turizmi de geliştiremezsiniz. Van-Şırnak Karayolunu çok hızlı bir şekilde Genel Başkanımızın sözü ve desteğiyle de yerine getireceğiz. Yolu halledeceğiz, hayvancılığı halledeceğiz ve bunlarla beraber turizmi halledeceğiz. Yapacağımız çok iş var. Konuşacağımız çok şey var. Sizlerin desteğine ihtiyacımız var” diye aktardı.

“ÇATAK'I HAYVANCILIĞIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ”

Açılışta konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, "Cumhuriyetin 100. yılındayız. Allah bize her yıl iki bayram nasip ediyor. Bayramınız mübarek olsun. Üçüncü bayramımız da 14 Mayıs'ta olacak. 2023 dediler dolar 22 lira oldu. Bir teneke yağ, 600-700 lira oldu. Benim Çataklı kardeşim 10 bin lira ile evinin asgari ihtiyacını alamıyor. Bugün Çatak'ta onu, bunu yapacağız demiyoruz. Biz Çatak'ta kimseye haksızlık, hukuksuzluk yapmayacağız. Çatak'ın tarihi, coğrafi kimliğine zarar vermeyeceğiz. En önemli sözümüz çalmayacağız, çaldırmayacağız, haksızlık yaptırmayacağız. Üçüncü bayram geliyor” diye kaydetti.

“MECLİSE PROMOSYON ADAY GÖNDERMİYORUZ”

Mecliste Van’ı temsil edecek farklı renklerin de olması gerektiğini aktaran İlhan, “Bugün Türkiye'ye bir Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Kral seçmiyoruz. Cumhurbaşkanı devletin görevlisidir. Türkiye'de adalet vardır, kanunlar vardır. 14 Mayıs günü Türkiye'deki zulüm düzeni bitecek. Aldığımız her şeye gelen zamlar son bulacak. Elimizde büyük bir fırsat var. 21 yıldır iki partiye mahkum edildik. Farklı bir renk yok. Milletvekili adaylarımızın hepsi içimizden olan insanlar. Biz dayatma, promosyon adaylar göndermiyoruz meclise. 14 Mayıs'ta Millet İttifakı iktidar olacak.”

“VAN’DA FARKLI RENKLERE İHTİYAÇ VAR”

CHP Van İl Başkanı Hakan İlvan, “İktidarda Van'ın temsilcisi olmazsa yüzümüz olmaz gitmeye. O yüzden hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Lütfen hepiniz siyasi kararlarınızı gözden geçirin. İktidara gelen siyasi partide mutlaka temsilcilerimiz olmalıdır. Adalet mücadelesini başlattığımız seçim ofisimizi açıyoruz. Burada huzurun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin mücadelesini başlayacağımız seçim ofisimizi açıyoruz ” dedi.

“DEMOKRASİYİ, BU ÜLKENİN EKONOMİSİNİ ÜST SIRALARA TAŞIYACAK İTTİFAK MİLLET İTTİFAKI'DIR”

Seçim bürosu açılışında konuşan DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, "Milletvekili adaylarımız çok önemli sorunlara değindiler. Unutmayalım ki tüm sorunların temelinde sadece iki sorun var; bunlardan biri demokrasi, biri de işsizlik ve yoksulluktur. Bu ülkede ne zaman ki adaletten uzaklaşıldıysa bununla birlikte ekonomik krizler yaşanmaya başladı. Milletvekili adaylarımızın tüm vaatleri yerine getirebilmesi için bu ülkede demokrasinin yeniden en üst seviyeye gelmesi lazım. Demokrasiyi, bu ülkenin ekonomisini üst sıralara taşıyacak ittifak Millet İttifakı'dır. Ben Çataklılardan destek istiyorum" diye aktardı.

“BU SEÇİM BÜTÜN ÜLKEDE EZİLMİŞ, HOR GÖRÜLMÜŞ İNSANLARIN SEÇİMİDİR”

İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, "Bugüne kadar yapmış olduğumuz bütün çalışmalarda seçim koordinasyon merkezimizin aldığı kararlarla, milletvekili adaylarımızla birlikte durmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizler 5 yıldır bu yılı bekliyorduk. İşte bugün o gündür. Bu öyle bir seçimdir ki evine ekmek götüremeyen babaların seçimidir. Bu seçim anaların, kadınların seçimidir. Bu seçim atanmayan öğretmenlerin seçimidir. Bu seçim traktörüne mazot alamayan köylünün seçimidir. Bu seçim her türlü haksızlığa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa maruz kalanların seçimidir. Bu seçim elektrik faturasını, vergisini ödeyemeyen, banka borçları altında ezilen esnafın seçimidir. O yüzden bu seçim kendinizi düşünerek oy kullanacağız bir seçim değil. Bu seçim bütün ülkede ezilmiş, hor görülmüş insanların seçimidir" ifadelerini kullandı.

“VAN'DA MİLLET İTTİFAKI OLARAK MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, “Biz özelde iki konu için buradayız. Birincisi Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmak, ikincisi de milletvekili adaylarımızı TBMM'ye göndermek. Yani bir oyumuz Kılıçdaroğlu'na, bir oyumuz da milletvekillerine. Biz Van'da Millet İttifakı olarak milletvekili adaylarımız için çalışıyoruz. Burada CHP'nin, İYİ Parti'nin, DEVA'nın ve diğer ittifaklarımızın bayrakları var. Bu ne güzel bir demokrasi böyle” dedi.

“6 PARTİNİN LİDERLERİ ÜLKENİN KÖTÜ GİDİŞATINA DUR DEMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER”

Karabıyık, Millet İttifakı partilerinin hep birlikte mücadele ettiklerini belirterek, “Türkiye'de bir ilk yaşanıyor. 6 partinin liderleri 1.5 yıl önce bu ülkenin kötü gidişatına dur demek için bir araya geldiler. Siyasi kimliklerini, dünya görüşlerini bir tarafa bırakarak mücadele ediyorlar. Nihayetinde 14 Mayıs için büyük bir çalışma yapılıyor. Bunun karşılığını inşallah sandıkta göreceğiz. Hiç umutsuz, karamsar olmayın. Bu iş çoktan bitmiştir. Yapılan anketleri biliyoruz. 14 Mayıs akşamı çok büyük bir farkla 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Çankaya Köşküne hep birlikte göndereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. 14 Mayıs akşamı çıkan sandık sonuçlarından sonra parlamentoda çok güçlü bir şekilde Millet İttifakı'nı en az 370 milletvekili ile temsiliyet alarak bu ülkedeki sorunları çözmek için çabalayacağız. Millet İttifakı liderlerinin aynı zamanda almış olduğu bir metin var ve altında her birinin imzası var. Şu an Türkiye'nin ekonomik durumu içler acısı durumda” diye konuştu.

“MİLLET İTTİFAKI, VAN’DA GÜZEL BİR ATMOSFER YAKALADI”

Zeki İltemiş adlı vatandaş Millet İttifakı’nın Van’daki çalışmalarını değerlendirerek, "Millet İttifakı güzel bir atmosfer yakaladı Van’da. Bunun yanı sıra Çatak'ta güzel bir kazanım olduğunu görüyoruz. Vatandaşların umudu tekrar yeşerdi. Geleceğe dair bir umut yeşerdi. Endişeleri olan vatandaşlar tabii ki var fakat seçime kadar bu endişeler yok olacak. Millet İttifakı'nın devamının sürmesi için insanlara güven verilmesi şarttır. Bu güveni de milletvekili adayları özellikle Seracettin Bedirhanoğlu'nun vermesi lazım. Bazı şeyleri vatandaş açıklayamıyor, bu da bir sıkıntıdır" dedi.

Editör: Necmettin Dursun