ŞEHRİVAN ÖZEL - 9 Kasım itibariyle belediye başkan aday adaylığı başvuru sürecini resmen başlatan AK Parti'de aday hareketliliği başladı.

9 Kasım ile 17 Kasım tarihleri arasında aday adaylığı başvurusu alacak olan Ak Parti'de Aralık ayına kadar adayların belirlenmesi hedeflenirken merak edilen sorulardan birisi de 3 dönem kuralının uygulanıp uygulanmayacağı oldu.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Karadeniz illerindeki belediye başkanları ve başkan adayları ile mülakat yapmak için memleketi Samsun'a geldi.

3 dönem kuralı yerel seçimlerde de devam edecek

Yılmaz, ilk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Yılmaz, yaklaşan yerel seçimler öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. AK Partili Yılmaz, genel seçimlerde uygulanan 3 dönem kuralının yerel seçimlerde de devam edeceğini söyledi. Yılmaz, ayrıca bazı istisnalar olabileceğini de aktarırken, "3 dönem kuralına oldukça bağlıyız. Milletvekili seçimlerinde de 3 dönem kuralına uyduğumuzu gördünüz. Belediye seçimlerinde de buna azami riayet edilecek ama belki 1-2 istisna olabilir." dedi.

"3 dönem kuralına oldukça bağlıyız"

Üç dönem kuralının bu yerel seçimlerde de uygulanacağının altını çizen Yılmaz, “Yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralı uygulanacak. Bazı istisnalar belki olabilir. İstisnalar konusunda bir bilgi sahibiyim diye söylemiyorum, sadece bundan önce çok istisnai bazı yerlerde 3 dönem üzerine ilaveler yaptığımız yerler olmuştu. Beldelerde veya küçük yerleşim birimlerinde bunları yapmıştık. İstanbul’da Zeytinburnu’nda çok başarılı bir belediye başkanımızı 3 dönemi doldurduğu için Beykoz’da aday yapmıştık. 3 dönem kuralına oldukça bağlıyız. Milletvekili seçimlerinde de 3 dönem kuralına uyduğumuzu gördünüz. Belediye seçimlerinde de buna azami riayet edilecek ama belki 1-2 istisna olabilir.” dedi.

AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik? AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik?

Kaynak: ORHAN SAĞLAM/ŞEHRİVAN