Van’da sağlık alanında bu yöntem ilk kez kullanıldı! Van’da sağlık alanında bu yöntem ilk kez kullanıldı!

Van’da önceki dönem halkın en çok şikayet ettiği konuların başında su kesintileri ve su fiyatlarının yüksek olmasıydı. VASKİ eski müdürü Ülke Cem Kaplan döneminde son 1 yılda Van’da su fiyatlarına 5 kez zam yapılmıştı. AK Partili meclis üyeleri, 9 ilçede yüzde 25 indirimli tarifenin tüm ilçelere yapılması için yapılan teklif Dem Parti tarafından komisyona havale edildi.

4 MERKEZ İLÇEDE SU FİYATLARINA YÜZDE 25 İNDİRİM YAPILACAK

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri tarafından su fiyatlarının indirilmesi teklifi Dem Parti tarafından komisyona havale edildi, komisyonun onay vermesi durumunda tüm ilçelerde su fiyatlarına yüzde 25 indirim yapılacak.

VASKİ tarafından İpekyolu, Edremit, Tuşba ve Erciş ilçelerinde yüksek fiyatlarla satılan su fiyatlarında %25 indirim yapılması AK Parti büyükşehir belediye meclis üyeleri AK Parti grup başkanı Havva Duran ve diğer meclis üyelerinin imzasıyla Van Büyükşehir Belediye meclisine sunulurken yapılan teklif Dem Parti tarafından komisyona havale edildi.

“AK PARTİ GRUBU, İNDİRİMİN TÜM İLÇELERDE UYGULANMASINI İSTEDİ”

Yapılan teklifte; yüksek fiyatla su kullanan 4 ilçemiz İpekyolu, Edremit, Tuşba ve Erciş dışında kalan Çaldıran, Muradiye, Saray, Özalp, Başkale, Gürpınar, Gevaş, Çatak ve Bahçesaray ilçelerimizde indirimli satılan su fiyatlarının diğer Van merkez ilçelerinde de uygulanması istendi.

VAN'DA BÜTÜN İLÇELERDE AYNI FİYATLARIN %25 İNDİRİM YAPILMALI

VASKİ'nin 9 ilçeye indirim yapıp nüfus yoğunluğunun fazla olduğu İpekyolu, Tuşba, Edremit ve Erciş'e indirim yapmaması kabul edilir bir muamele değildir. Van'da hayatını sürdüren her vatandaşın indirimli su kullanması onların hakkıdır. AK Parti büyükşehir belediye başkanlığı meclis üyeleri olarak indirimsiz su satılan ilçelerimizde de indirim yapılmasını teklif ediyoruz. Bu sosyal devlet olmanın icabıdır. Herkese eşit muamele yapılmalıdır. Bu sebeple Van'da bütün ilçelerde aynı fiyatların %25 indirim yapılarak vatandaşa hizmet verilmesini teklif ediyoruz diyen AK Parti grubunun teklifi DEM partili üyelerin katılımıyla oy birliğiyle tarife komisyonuna havale edildi

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ