Türkiye, tarihi bir seçimi geride bıraktı. 28 Mayıs seçimlerinde yüzde 52,18 oy alan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı görevini bir kez daha üstlendi. Siyasi gündem hareketli günlerden geçerken, dün TBMM açılışı da yapıldı. Milletvekillerinin ant içme törenleri sonrasında gözler yeni kabineye dikildi.

Kabine'nin de açıklanmasıyla birlikte Meclis, önümüzdeki hafta çalışmalarına tam olarak başlayacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin en önemli seçimlerinden birinde 17'nci zaferini elde erken Cumhur İttifakı Meclis çoğunluğunu elde etti. Süreç tamamlanırken AK Parti Meclis yönetimini de belirledi.

GRUP BAŞKANI ABDULLAH GÜLER

AK Parti Grup Başkanlığına Abdullah Güler seçildi. Ayrıca Grup Başkanvekilliğine ise Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta, Abdulhamit Gül, Bahadır Yenehirlioğlu seçildi.

ABDULLAH GÜLER KİMDİR

1969'da Sivas doğumlu Güler, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İstanbul'da uzun yıllar serbest avukat olarak çalıştıktan sonra, TOKİ Başkan Danışmanı ve Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı 2003-2015 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevleri yaptı.

2009-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı yaptı. 27. Dönem'de AK Parti İstanbul Milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Güler Türkiye/Güney Kore Dostluk Grubu Başkanı görevini de yürütüyor.

ÖZLEM ZENGİN

İYİ Parti'de flaş isim istifa etti! İYİ Parti'de flaş isim istifa etti!

1969 Tokat doğumlu Özlem Zengin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yapmıştır. Serbest avukat olarak çalışmış, medya alanında çalışmalar ve televizyon programları yapmıştır.

1998-2001 yılları arasında Kanal 7'de yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği "Hayatın İçinden" adlı televizyon programını hazırladı. 2012-2015 yıllarında Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı olmuştur. 2016-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı olarak görev yapmıştır. 25. dönem İstanbul, 27. dönem Tokat milletvekilidir. Zengin aynı dönemde yine AK Parti'de aynı görevi icra etmişti.

ESKİ ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 12 Mart 1977'de doğan Abdulhamit Gül de AK Parti'nin hukukçu vekillerinden biri. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren Gül çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı.

Ankara'da serbest avukatlık yapan Gül, siyasete atılarak Refah ve Fazilet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

HAS Parti Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Ankara İl Başkanlığı görevlerinden sonra AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresinde yeniden MKYK Üyeliğine seçilen Gül, 2017-2022 yılları arasıda Adalet Bakanlığı görevini yürüttü.

LEYLA ŞAHİN USTA

1973 İstanbul doğumlu Leyla Şahin Usta AK Parti'nin tıpçı vekillerinden biri. Tıp eğitimini Viyana Medizinische Universität'ta tamamlayan Usta 25 ve 26. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. AK PARTİ Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Üyeliği, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Sözcülüğü, çeşitli Meclis araştırması komisyonları ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği yaptı. Çok iyi düzeyde Almanca ve orta düzeyde İngilizce bilen Usta, evli ve 2 çocuk annesidir.

MEHMET EMİN AKBAŞOĞLU

Çankırılı bir ailenin oğlu olan Mehmet Emin Akbaşoğlu 6 Ekim 1968'de İstanbul'da doğdu. AK Parti'nin hukukçu kurmaylarından biri olan Akbaşoğlu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürü ve Müfettiş olarak, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda Hukuk Müşaviri ve 1. Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı.

Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığı'na atandı. Avrupa ülkeleri ile birlikte gerçekleştirilen Geliştirilmiş Bilirkişilik Projesinde Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde bulundu.

25, 26 ve 27. Dönem Çankırı Milletvekili seçildi. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu Kâtip Üyesi olarak görev aldı. 27. Dönem'de AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapan Akbaşoğlu bu dönemde de görevine devam edecek.

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

Bahadır Yenişehirlioğlu, 26 Mayıs 1962 yılında Manisa / Akhisar’da dünyaya geldi. 1979 yılında Akhisar Lisesi’ni tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesin'den 1985 yılında mezun oldu. Daha sonra Akhisar’da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Çin, Fransa, İspanya, İsviçre, İtalya, Almanya, İngiltere, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Fas, Tunus, Mısır, İran, Pakistan, İsrail, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye, Dubai, Bahreyn gibi ülkelerde halklar ve toplumlar üzerine araştırmalarda bulundu.

Romancılığıyla da tanınan Yenişehirlioğlu, yurt içi ve yurt dışı konferanslarının yanında Diriliş Postası gazetesinde ve Cins dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Bahadır Yenişehirlioğlu, evli ve iki çocuk babasıdır. Büyük Dedesi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde İzmir’in ilk valisi ve belediye başkanıydı. 2016 yılında rol aldığı Sevda Kuşun Kanadında dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Yenişehirlioğlu; Başrolü Özlem Conker, Bülent İnal, Ezgi Eyüboğlu ve Akın Akınözü ile paylaştığı Payitaht Abdülhamid dizisinin kadrosunda yer alarak Tahsin Paşa karakterini canlandırdı. Yenişehirlioğlu, bu rolüyle geniş kitlelere adını duyurdu ve büyük bir hayran kitlesine ulaştı.

Editör: Necmettin Dursun