Peki Ayhan Bora Kaplan kaç yaşında, nereli? Ayhan Bora Kaplan’ın kesinleşmiş suçu var mı?

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan 1971 yılında Erzurum’da doğdu.

Çocukluğu Ankara’da geçti.

Gece hayatıyla arasının iyi olduğu ifade edilen Kaplan’ın suç dosyasının kabarık olduğu dile getiriliyor.

Van Valisi koyunlarla kuzuların renkli buluşmasını izledi Van Valisi koyunlarla kuzuların renkli buluşmasını izledi

Ayhan Bora Kaplan’a yöneltilen suçlamalar arasında, uyuşturucu ticareti, silahlı suç örgütü kurmak, tefecilik yapmak, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, iş insanı Mahfuz Tatar’ın öldürülmesi gibi pek çok başlık bulunuyor.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan’ın, Emniyet kayıtlarında 'mafya' olarak tanımlandığı aktarılıyor.

Ayhan Bora Kaplan, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'daki TRT binasına giden Süleyman Soylu'nun yanında elinde kaleşnikof tüfeklerle yer alan ekibin içinde yer almıştı.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile gazeteciler Bahadır Özgür, Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal ve Timur Soykan'ın 2021 yılında kaleme aldığı Duvar isimli kitapta, Ayhan Bora Kaplan'ın Ankara'nın Çinçin Mahallesi'nde torbacılık yaparken, rakip mafya gruplarının çökertilerek önünün açıldığı öne sürülüyor.

Kaplan'ın uyuşturucudan kazandığı parayı tefeciliğe sermaye olarak aktardığı, geri ödeme yapamayanların iş yerlerine çöktüğü de bu kitaptaki iddialar arasında yer alıyor.

TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın 2022 yılında  Soylu ile Kaplan'ın arasının açıldığını da iddia ediyor.

Şık, ikilinin arasını açan anlaşmazlığın sebebi olarak Kaplan’ın Kıbrıs’ta kumarhane almaya çalışması ve Soylu tarafından engellenmesini gösteriyor.

Ayhan Bora Kaplan'ın ismi Tatar Aşireti'ne mensup iş insanı Mahfuz Tatar'ın öldürülmesiyle de gündeme gedi.

Mahfuz Tatar; Filistin Caddesi’ndeki bir barın önünde iddialara göre Ayhan Bora Kaplan’ın 'adamları' Semih Arslan ve Muhammed Kaplan tarafından öldürüldü.

Cinayetten bir gün sonra şüphelilerden Arslan’ın, 9'uncu kattaki evinden atlayarak intihar ettiğine ilişkin haberler basına yansıdı.

Mahfuz Tatar'ın öldürülmesi sonrası Tatar Aşireti'nin cinayet şüphelisi Arslan'ı öldürdüğü iddiaları Ankara kulislerinde konuşuldu.

AYHAN BORA KAPLAN’IN SUÇ DOSYASI?


Ayhan Bora Kaplan’ın suç dosyasının kabarık olduğu belirtiliyor. Kaplan’ın uyuşturucu ticareti, tefecilik, silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, işadamı Mahfuz Tatar’ı infaz etmek, yolsuzluk, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlara karıştığı da iddia ediliyor.

Editör: Ömer Aykaç