İstanbul’da 1 kişi hayatını kaybedip 8 kişinin yaralı olarak çıkarılan bina çökme olayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki önemli açıklamalarda bulundu.

Binanın 36 yıl önce inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edildiğini ifade eden Bakan Özhaseki şu sözler ile devam etti “ İstanbul’umuza, ülkemize geçmiş olsun.

İstanbul Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

1,5 KAT KAÇAK OLARAK EKLENDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR

Numan Kurtulmuş İsrail'in TRT Haber ekibine saldırısını lanetledi Numan Kurtulmuş İsrail'in TRT Haber ekibine saldırısını lanetledi

İlk incelemelerimiz neticesinde binanın 36 yıl önce inşa edildiği, daha sonra 1,5 kat kaçak olarak eklendiği tespit edilmiştir.

YAPIMINDA DENİZ KUMU KULLANILMIŞ

Yerinde yapılan ilk incelemelerde 1988 yılında inşa edilen binanın, mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edildiği, yapımında deniz kumu kullanıldığı ve daha sonraki süreçlerde binanın statiğini bozacak müdahalelerin yapıldığı anlaşılmıştır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ