Pek çok kişinin heyecanla beklediği o haber Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından duyuruldu. Destek programı kapsamında faizsiz kredi müjdesi sunuldu. Doğu illerinde yer alan belirli firmalara 5 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi desteği sunulacak.

Doğu İlleri Hedefte Yer Alacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından açıklanan yeni kampanyada Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı aracılığı ile fırsat sunulmaya başlanacak. Belirli sektörlerde yoğun olarak faaliyette bulunan firmalara destek programı kapsamında yeni bir yol çiziliyor. Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerinde yer alan firmalara özel olarak faizsiz kredi desteği sunulmaya hazırlanıyor.

Organize Sanayi Bölge leri Desteklenecek!

Teknoloji kredisi kapsamında sunulacak olan 5 milyon TL tutarındaki faizsiz krediden Kurban Bayramı sonrasında yapılacak başvurular ile yararlanılabilecek. Hedefte üreten ve çalışan gençler yer alıyor. Bu kampanya kapsamında 8 farklı fabrikanın tahsisi yapılacak. Van tekstil ve hazır giyim organize sanayi bölgesinde de 10 farklı fabrikanın temel atma töreni uygulamaya girecek.

Yeni Fabrikaların Temeli Atılacak!

Hazırlanan bu yeni kampanya üzerine Mustafa Varank: “İlimizde oldukça potansiyel bir yoğunluk söz konusu. Türkiye'nin tüm teknoparkları dahil olmak üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknoparkı bizlere ev sahipliği yapıyor. Burada bir araya geldik. Hedefimiz arge ve inovasyon sistemlerini daha da geliştirebilmek ve Teknoparkların geleceğini yeniden belirlemek. Üretimi, istihdamı ve ihracatı daha da güçlendirebilmek için yatırımlara başlıyoruz.” dedi. Yeni pek çok fabrikanın temellerini atılacağını da sözlerine ekledi.

Hangi Alana Yönelinecek?

Varank yaklaşık 840 milyon TL'lik bir projenin var olduğunu söyledikten sonra: “Yatırım tutarı olarak bu rakamı belirledik. Bu adımın ilki Van'da gerçekleşecek. 4 farklı proje ile geliyoruz.” dedi. Ele alınan projelerle Van'da yer alan Organize Sanayi Bölgeleri alt yapısal olarak daha da güçlenecek. Hedefte girişimcileri desteklemek var. Tekstil ve hazır giyim sektörüne yönelik 18 farklı özel sektör yatırımlarla desteklenecek.

Yatırım Tutarı Ne Kadar Oldu?

Bakan konu üzerine: “Toplamda bütçe olarak 10 farklı ilde 3.3 milyar TL'yi bulacak bir projeyi harekete geçiriyoruz” dedi. Burada en önemli faaliyet tekstil kentlerin projesi olacak proje için genel olarak 213 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Varank sözlerine şu şekilde devam etti: “Vanda Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 42 hektarlık alan düşünüyoruz. Bu alanda özellikle tekstil ve hazır giyim kümelenmesi yaşanacak. Proje için 40 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Bugüne kadar bu bölgede 6 farklı fabrika inşa edildi ve yatırımcıların hizmetine sunuldu.”

Başvuru Ne Zaman Başlayacak?

Program kapsamında özellikle Doğu illeri yer alıyor. Bu kapsamda Van, Hakkari, Muş ve Bitlis illerindeki firmalara yönelik 5 milyon TL değerinde faizsiz kredi desteği sunulacak. Program için başvuruda bulunmak isteyenler Kurban Bayramı sonrasında iletişime geçebilecek. Başvuru süreci Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yakından takip edilecek.

Medya Haber

Editör: TE Bilisim