Kent ile ilgili geniş bir açıklama yapan MÜSİAD Van Şube Başkanı, yaklaşan seçimler öncesi kentin olası belediye başkanları ile ilgili de görüş bildirdi. Aday gösterilecek isimlerin taşıması gereken şartlara değinerek şehri yönetecek isimlerle ilgili şu kriterlere değindi: “Öncelikle MÜSİAD olarak şöyle düşünüyoruz, şehri yönetecek bir insanın bilgi birikimi olması gerekiyor. Hem siyasal hem kültürel hem entelektüel bilgi birikimi, hem de teknik anlamda. Çünkü tekniği bilmeyen bir insanın belediyecilik yapma şansı yoktur. İkincisi MÜSİAD’ın en çok dikkat etmiş olduğu itibar ve güvenilirlik. Buna siyaset dilinde ve toplumda liyakat denmektedir. Liyakat artık çok sıradanlaştığı için kelime olarak biz buna itibar ve güvenilirlik diyoruz. Bu anlamda talip olan şahsın bu özelliğinin olması gerekiyor. Bir üçüncüsü; hesap verilebilirlik yani ben bu şehri bu ilçeyi yönetmeye talibim diyen adayın seçimden önce seçim beyannamesini bir noter, bir taahhüt anlamında halka açıklaması gerekiyor ve seçildikten sonra belirlediği projelerin yapım-bitiş tarihlerinin denetlenebilir ve hesap sorulabilir olması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

PARTİLERE ADAYLIK ÇAĞRISI

“Bir belediye başkanının sosyal olması gerektiğine inanıyoruz. Bir belediye başkanının masadan ziyade sahada bir yönetim modeli oluşturması gerektiğine inanıyoruz. Ekip ruhuna inanan bir insanın belediyecilik yapabileceğine inanıyoruz. Ama her şeyi ben yaparım, ben bilirim, ben yeterli olduğum için seçildim mantığıyla ortaya çıkan aday listelerini gördüğümüzde, maalesef kabul görebileceğiniz veya onay verebileceğiniz veya işte aradığımız kriter bu diyebileceğimiz bir aday profili görmemiş oluyorsunuz. Bu tüm partiler için geçerlidir. Burada sözümüz mevcut aday adaylarına değil, onlar da aklıselim olarak düşündüklerinde, kendilerini bir vicdan sorgusuna çektiklerinde aslında bizim MÜSİAD olarak ne demek istediğimizi çok rahat anlayabileceklerdir. Çünkü bizim açıklamalarımız tamamıyla kişilere yönelik değil, şehrimizin menfaatlerine yöneliktir. Herkesin daha rahat bir şehirde yaşaması daha konforlu bir yaşam sürmesi amacını gütmektedir.”

AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik? AK Parti 81 ilde sahaya inip seçmenine soracak: Seçimi neden kaybettik?

TEPEDEN ADAY ATAMASI KABUL GÖRMEZ”

“Dolayısıyla yerel seçimler yaklaşınca iş adamlarının, STK’ların, halk-toplum birliklerinin varsa kümelenmiş yapıların dikkate alınması gerektiği düşüncesindeyiz. Tepeden aday atamalarının doğru olmadığını ve halk tarafından kabul görmediğini söylüyoruz. Karşıdaki insanın çok iyi, çok dürüst, çok efendi ve uyumlu olmasının da yeterli olmadığını çünkü az önce saydığımız teknik anlamda bilgi birikimi, ekip kurma becerisinin aslında ön planda olması gerektiğini düşünmekteyiz. Nihayetinde STK’lar kamu yararına, halk yararına kurulmuş yapılardır. Tabii ki kendi partilerinin il yönetimleri, ilçe yönetimleri, delegeleri bunların da elbette söz sahibi olması gerekiyor. Tamamını harmanlamış ortak bir aday çıkarıldığı durumda hiç kimsenin itiraz etmeyeceğine inanan insanlarız. Çünkü belediyeciliği genel seçimden daha fazla önceleyen insanlarız. Çünkü bizler tüccarız, bizler esnafız.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ