Başkan Akman, yayımladığı mesajında, yakın tarihte demokrayi hedef alan en büyük ihanet olan 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne aziz milletin ihanete karşı asırlar boyu unutulmayacak bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Başkan Akman, ‘‘Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen hain darbeciler ve onun işbirlikçileri, karşılarına hürriyet ve istiklâl aşığı milletimizin çıkacağını hesaplayamamışlardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine sokakları ve meydanları dolduran, tanklara karşı vücudunu siper eden, yüreğinde vatan ve millet sevdası taşıyan aziz milletimiz; istiklaline ve istikbaline sahip çıkıp, ülkemiz üzerine tasavvur edilen tüm kirli hesap ve planları bozarak nice zaferle, şanla, şerefle dolu tarihini bir kahramanlık destanıyla daha taçlandırmıştır” dedi.

Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza! Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza!

Asırlar boyu milletimizin birliğine, beraberliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimlerin hiç bir zaman amacına ulaşamadığını dile getiren Başkan Akman konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu toprakların; ezelden ebediyete kadar hiç bir zaman ve hiç kimse tarafından esarete mahkum edilemeyeceğini bütün dünyaya milletimiz 15 Temmuz gecesi bir kez daha ispat etmiş oldu. Bu duygu ve düşüncelerle vatan, millet, bayrak, İstiklal ve bütün Mukaddes değerler uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden 15 Temmuz dahil tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum ayrıca aramızdan olan Kahraman gazilerimizi de muhabbetle selamlıyorum, Aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum."

Kaynak: İHA