Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Ümraniye Santral Meydanında gerçekleşen programda alanda bulunan Vanlı ve Gürpınarlı vatandaşlarla hasret giderdi. Festivalde bir konuşmasına gerçekleştiren Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gürpınar’ın sahip olduğu tarihi, kültürel ve sosyal zenginliklerini anlattı.

TRABZON-VAN KARDEŞLİK GECESİ

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Ümraniye Belediyesi tarafından ilçenin kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü iklimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği ‘Yöresel Günler Festivali Trabzon-Van Kardeşlik Gecesi’ programına katıldı.

“50 YILLIK İŞİ 5 YILA SIĞDIRDIK”

Konuşmasında değişen ve gelişen bir Gürpınar’a değinen Başkan Tanış, “Gürpınarımız, yaylaları, gür akan dereleri, dini inanç merkezleri, kaleleri, endemik koyunu, yemekleri, suyu, havası ve insanıyla tam bir hazine sandığı gibidir. Belediye olarak tüm bu değerlerimize sahip çıkıyoruz. Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra ilçemizi yarınlara taşıyacak eserleri bir bir hayata geçiriyoruz. Maalesef sloganlarla insanımızın 30 yılını çaldılar. Enerjimizi ve odak noktamızı hep farklı yönlere çektiler. Hamdolsun 2019’da göreve başladığımız günden bu yana 50 yıllık işi 5 yıla sığdırdık.” dedi.

“ÖZ SERMAYEMİZLE 126 KONUT VE YENİ İŞ YERLERİ İNŞA EDİYORUZ”

Başkan Tanış, “Bir zamanlar yaşadığınız köyler artık eskisinden çok farklı. Uzak yakın demeden her mahalle ve mezramıza dokunan çalışmalara imza attık. Aynı zamanda ilçemize doğal gazın gelmesiyle birlikte Belediye olarak öz sermayemizle 126 konut ve yeni iş yerleri inşa ediyoruz. Üstyapı, kültür, sanat, temizlik, afetlere hazırlık, eğitim, sosyal hizmetler, çevre yatırımları, tarımsal çalışmalar, istihdam, kalkınma ve daha nice başlıkta ilçemizi daha da ileriye taşıdık ve taşımaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü

Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fatih Yağız, İstanbul Gürpınar Derneği Başkanı Şahin Akınay ile farklı illerin milletvekilleri de katıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ÇETİN DEMİR