ŞEHRİVAN HABER- Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege’nin kıyı kesimleri ile Batı ve Orta Akdeniz kıyı şeridi hariç tüm yurdun yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve (Artvin hariç) Doğu Karadeniz, (Van ve Iğdır hariç) Doğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güney Doğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Havanın öğle saatlerinden sonra Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'nin doğu ilçeleri aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Erzurum, Iğdır ve Van dışında kalan yerlerde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji bölgede kuvvetli yağışın etkili olacağından ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Rüzgarın, batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

VAN 17°C

Aralıklarla kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu

HAKKÂRİ 18°C

Aralıklı şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu

BİTLİS 14°C

Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu

ERZURUM 6°C, 14°C

Aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

IĞDIR 12°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 6°C, 17°C

Güney çevreleri yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 10°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu,  güney çevreleri yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

RAMAZAN BAYRAMI'NDA VAN’DA HAVA NASIL?

"Bayramın birinci gününde kıyı Ege, Batı Akdeniz'in kıyı kesimi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı hariç yurdun tamamında yağış bekliyoruz. Bu kuvvetli yağış alanı da iyice Güneydoğu'ya sıkışmış durumda olacak. Hakkari, Van ve Ağrı çevrelerinde yağışların yerel kuvvetli olmasını bekliyoruz. Yağışlar yurt genelinde sağanak ve gök gürültü sağanak şeklinde olacak. Sağanak ve gök gürültülü sağanak kısa sürede büyük miktarda yağış bırakabiliyor. Dolayısıyla sel, su baskını gibi sonuçlar doğurabilir ve gök gürültülü yağış da hasarlar bırakabiliyor, yıldırım, dolu gibi olumsuzlukları var. Vatandaşların bu konularda dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda var."

BAYRAM TATİLİ PLANI YAPANLAR DİKKAT

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hafta sonunda azalarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Ramazan Bayramını da içinde kapsayan 6 gün boyunca kuvvetli yağışlar yurt genelinde etkisini gösterecek. Bayram tatili için plan yapan vatandaşların bu durumu gözeterek planlamalarını yapmaları tavsiye ediliyor.

Benzin ve Motorin fiyatlarında tek fiyat dönemi! Karar Resmi Gazete’de… Benzin ve Motorin fiyatlarında tek fiyat dönemi! Karar Resmi Gazete’de…

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Öğle saatlerinden sonra Muş, Bitlis ile Van ve Hakkari'nin doğu ilçelerinde etkisini gösterecek kuvvetli yağışların sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

19 İL İÇİN SARI KOD UYARISI

Meteoroloji bayram için hava durumu raporunu yayımlarken 19 il için kritik bir uyarı geldi. Kuvvetli sağanak yağış uyarısının yapıldığı açıklamada, sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyredeceği belirtildi.

İşte sarı kodla uyarılan iller…

Adana, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, K.Maraş, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Şırnak, Osmaniye.

Editör: Necmettin Dursun