Bayram süresince serin ve yağışlı havanın etkili olması beklenirken Van ve çevre illerde Ramazan Bayramının ilk iki gününü (Çarşamba, Perşembe) sağanak yağışlı geçirmesi beklenirken Cuma ve Cumartesi ise parçalı ve az bulutlu geçirmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının, mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir. Bölgemizin yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimesi kaynaklı heyelan ve su baskını ile eğimli yamaçlarda çığ riski devam etmektedir.

DEM Partinin kazandığı Belediyenin hesabına bloke konuldu DEM Partinin kazandığı Belediyenin hesabına bloke konuldu

BAYRAMIN İLK GÜNÜ YAĞIŞLI

Bayramın 1. günü (10.04.2024 Çarşamba): Van ili çevresinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının en yüksek 14, en düşük ise 7 derece olması tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli ve doğulu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman Kuvvetli şekilde esmesi (30-50 km/sa) beklenmektedir.

VAN’DA BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji, Bayram süresi boyunca havanın sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji Van’ın 6 ilçesi için sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunurken Ramazan Bayramının ilk iki gününü (Çarşamba, Perşembe) sağanak yağışlı geçirmesi beklenirken Cuma ve Cumartesi ise parçalı ve az bulutlu geçirmesi bekleniyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ