Şehir merkezinde ve ilçelerde dört koldan seçim çalışması yürüten Bedirhanoğlu, kentle ilgili meselelerde de değerlendirmeler yapmayı ihmal etmezken sık sık kentle ilgili sorunlarla ilgili görüş paylaşıyor. Seçim sürecinin başladığı günden bu yana Van’a dair kritik değerlendirmeler paylaşan Bedirhanoğlu, son süreçte yaptığı değerlendirmelerde Van kentine ve kentliyi ilgilendiren sorunlara dair paylaşımlar yaptı.

BEDİRHANOĞLU: ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK KADERİMİZ OLMAYACAK

Bedirhanoğlu’nun dikkat çeken paylaşımlarında şu ifadelere yer verildi: “Van'ın nüfusu son 2 yılda 22 bin azaldı. Halbuki Van bölgenin çekim merkezi idi. Umudunu kaybeden göç eder. Biz Van'da umutların yeniden yeşermesi için çalışacağız. Van'ı ticaret, turizm, tarım ve hayvancılığın merkezi yapacağız. Çıkış yolumuz hazır. Van'ı sahipsiz bırakmayacağız. Nasıl diğer şehirlerde çevre yolu, tramvay, stadyum, otogar varsa, aynıları Van'da da olsun. Van da hak ettiğini alsın. Biz mecliste Van'ın hakkını alması için mücadele edeceğiz. Önce "Van'da büyük projeler olmaz" anlayışını yıkacağız. Öğrenilmiş çaresizlik kaderimiz olmayacak.”

“KANGREN HALİNE GELEN SORUNLARIN EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

Meteoroloji’den Van’ın güney ilçeleri için flaş uyarı! Meteoroloji’den Van’ın güney ilçeleri için flaş uyarı!

Bedirhanoğlu, yeşil kart üzerinden vatandaşlarla ilgili mağduriyetlere de değinirken şu ifadelere yer verdi: “Van'da on binlerce yeşil kartlı aile var. Onlara her ay Aile Destekleri Sigortası kapsamında en az bir asgari ücret tutarında maaş ödenecek. Ne zamana kadar? İş bulana kadar. Devlet iş bulma konusunda teşvik edici olacak. Bunun için projeler hazırlayacak. Cumhurbaşkanlığı tarafından söz verildiği halde yerine getirilmeyen kamu avukatlarının özlük hakları ve vekalet ücretlerinin düzenlenmesinin takipçisi olacağız. Kangren haline gelen bu sorunun en kısa sürede çözülmesi için çaba göstereceğiz. Sözümüz olsun.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER/ÇETİN DEMİR