Van son günlerde yazdan kalma günleri yaşarken Valilikten Vanlılara cumartesi ve Pazar günü için kar yağışı uyarısında bulundu.

İL GENELİ KAR YAĞIŞLI OLACAK

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Van’ın güney kesimlerinin, öğle saatlerinden sonra ise il genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışının etkisine girmesi beklenmektedir. Yağışların, yarın aksam saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesi ile birlikte kar şeklinde devam edeceği tahmin edilmektedir. Söz konusu kar yağışlarının, yarın (Cumartesi) gece yarısından sonra Van il merkezi ile kuzey ve doğu ilçelerinde (Muradiye, Çaldıran, Özalp, Saray) etkisini arttırması ve yükseklerinde kuvvetli kar yağışları şeklinde görülmesi beklenmektedir.

Yağışlı sistemin Pazar günü akşam saatlerinden sonra il genelinde etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

Bir iş cinayeti daha! İnşaatın 6’ncı katından düşen kalıp ustası hayatını kaybetti! Bir iş cinayeti daha! İnşaatın 6’ncı katından düşen kalıp ustası hayatını kaybetti!

DON VE BUZLANMAYA DİKKAT!

Kar yağışları sırasında yükseklerde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda akşama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER