Van’da 2011 yılında meydana gelen deprem felaketi sonrasında uzun yıllar kentin yükünü kaldıracak bir Kent Kütüphanesi eksikliğini yaşayan son dönemlerde de en büyük ihtiyaçlardan olan kültür merkezi konusunda talepler iletilen Van’da bu eksikliği giderecek olan önemli bir proje geçtiğimiz aylarda start altı.

Kentin kütüphane konusundaki eksikliği eski Sanat Okulu’nun binasının tadilattan geçirilip genişletilmesi ile tamamlanırken Van İl Halk Kütüphanesi hizmete alınmıştı. O tarihten sonra kentte büyüklü küçüklü yeni birçok kütüphane oluşturulmuş ve bu konuda önemli eksiklikler giderilmişti.

YENİ BİR KÜTÜPHANE YÜKSELİYOR

Bu kütüphaneye ek olarak yeni bir Halk Kütüphanesi çalışması başlatılmış ve yeni binanın çalışmaları start almıştı. Valilik o proje ile ilgili bir açıklama yaparak; “Yeni İl Halk Kütüphanesi ve Bebek-Çocuk Kütüphanemiz Hızla Yükseliyor. Valimiz Sayın Ozan Balcı, Devlet Tiyatrosu yanında yapımı devam eden yeni İl Halk Kütüphanesi ile Bebek-Çocuk kütüphanesi inşaatında Vali Yardımcımız Sayın Furkan Duman ile birlikte incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkilisinden inşaatın son durumu hakkında bilgi alan Valimiz, özellikle ilimizin çocuklarına ve gençlerine büyük fayda sağlayacak kütüphanenin kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.”

KÜLTÜR MERKEZİNDE DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Diğer bir ihtiyaç olan Kültür Merkezi konusunda da çağrılar sonuç getirmiş ve geçtiğimiz yıllarda modern bir Kültür Merkezi yapılması konusunda adımlar atılmıştı. Vali Ozan Balcı’nın çalışmalarını takip ettiği proje geçtiğimiz aylarda ihale süreci tamamlanıp start aldı. Çalışmaları devam eden proje Van Devlet Tiyatrosu’nun olduğu alanda sürerken Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada o proje ile ilgili detaylar paylaşıldı.

G Py3Ik H Wo A Ao Gll

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Açıklamada, “Yeni Kültür Merkezimizin İnşaatı Hızla Devam Ediyor. Valimiz Sayın Ozan Balcı, Van Devlet Tiyatrosu binasının yanında yapımı devam eden Yeni Kültür Merkezi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Yardımcımız Sayın Furkan Duman ile yüklenici firma yetkilisinden bilgi alan Valimiz, çok kapsamlı hizmet verecek olan kültür merkezinin ilimizin kültürüne, sanatına büyük kaktı sağlayacağını ifade ederek çalışanlara kolaylıklar diledi.”

Van’da bin bağ ot yandı Van’da bin bağ ot yandı

G Py3Ik C X E A A Su 7

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ