Eğitimde fırsat eşitliği sunan bursluluk sınavı 21 Nisan Pazar günü, ülke genelinde eğitim gören ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri katılımıyla gerçekleşti. Peki 2024 bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

2024 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

21 Nisan Pazar saat 10.00’da Bütün ülke genelinde sınav merkezi olarak belirlenen okullarda düzenlenen İlköğretim ve ortaöğretim bursluluk sınavına katılım sağlayan ortaokul öğrencilerine 100 dakika lise öğrencilerine ise 120 dakika sınav süresi verildi. Yüzbinlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen sınavda, İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı kapsamında, ortaokul öğrencilerine 80 soru lise öğrencilerine ise 100 soru soruldu.

Ortaokul öğrencilerin sınavı 11.40’da sona ererken, Lise öğrencilerin sınavı 12.00’de bitti.

Sınav heyecanını geride bırakan yüzbinlerce öğrenci “2024 bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusuna yanıt aramaya başlarken, 2024 bursluluk sınavı sonuçlarının 17 Mayıs tarihinde ilan edileceği bildirildi.

İşte 30 maddede yeni eğitim müfredatı! İşte 30 maddede yeni eğitim müfredatı!

SINAVINI KAZANAN ÖĞRENCİLERE NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları dâhilinde gerçekleşen bursluluk sınavı kapsamında, başarılı olan öğrencilere aylık olarak 1.500 TL ödeme yapılacaktır. Aylık burs ödemeleri ise öğrencilerin lise öğrenimlerinin sonuna kadar ödenecektir.

Kaynak: TRT