Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 2023 Genel Seçimlerinde Van’da yüzde 54,27 oranında oy alırken, 2018 yılında yapılan seçime göre oy oranında düşüş yaşanmıştı. Seçime 5 gün kala DEM Parti kentte çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, seçim öncesi Şehrivan’a konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı geçmiş seçimde partisine küsüp oy vermeyen seçmene, kararsız seçmene ve partisine henüz hiç oy vermeyen seçmene seslenerek onlardan oy istedi. 

“PARTİ HALKIN DEDİĞİNİ YAPTI”

Zeydan, Van’da geçtiğimiz yıl seçimlerde oy kullanan partisinin halkın dediğini yaptığını dile getirerek, “Bazen halkı suçlamak yerine kendi eksikliklerimize bakmak lazım. Bizim partimizin, yönetici arkadaşlarımızın bu boyutta bir eksiği olmuştur. Zaten halkımız da bu denli eksikliklerimizi seçimlerden hemen sonra gerçekleştirdiğimiz halk buluşmalarında dile getirdi. Halk partisine daha katılımcı, daha halkçı, daha öze dönmek için önerilerde bulundu. Parti de bu önerileri dikkate aldı ve ön seçim çalışması başlattı. Biz inanıyoruz ki halkımız yeniden eskisi gibi partisini her zamankinden daha fazla destekleyecektir. Çünkü parti halkın dediğini yaptı. Dolayısıyla halkımız da bu sorumluluğunun farkında. Güçlü bir sahiplenme ile bu seçimlerden çıkacağımıza inanıyoruz” dedi.

ZEYDAN’DAN KARARSIZ SEÇMENDEN OY İSTEDİ

Van’da yeni pist yapılıyor Van’da yeni pist yapılıyor

Zeydan, kararsız seçmen ile şimdiye kadar partilerine hiç oy vermeyen seçmenlerden de oy isteyerek, “Van’da yaşayan bütün hemşerilerimizin oyuna talibiz. Bundan önce farklı partilere de oy vermiş olabilirler. Fakat biz Van’da yaşayan herkesi kendi kardeşimiz, ailemiz olarak görüyoruz. Dolayısıyla Van’da birikmiş sorunlar çok. İmardan ulaşıma, tarımdan kültüre, çevreden işsizliğe kadar pek çok sorun var. Van’da yaşayan her bireyin bu sorunların ortadan kaldırılma sorumluluğu var. Herkes Van’ın sahibi. Van yok olmayla karşı karşıya. Van’da yaşayan herkesin bu kente karşı sorumlulukları var. Bugüne kadar oy kullanmayan bütün vatandaşlarımızın da bu anlayışla sandığa gidip oylarını bu kentten yana, eşit, özgür yaşamdan yana tavır almasını istiyoruz. Kentte büyük bir yoksulluk var. Bu yoksulluğu ortadan kaldıracak anlayış bizim anlayışımızdır. Bugüne kadar oy kullanmamış bütün insanlarımıza sandık başına gidip DEM Parti’ye oy vermesini istiyoruz. Halkımıza layık, kentimize layık, gecemizi gündüzümüze katarak 24 saat çalışarak hizmet edeceğiz ve halkımıza layık hizmetler üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: HABER MERKEZİ