ŞEHRİVAN ÖZEL: FATMA NUR POLATCAN

1915’te Rus ordusunun Van’ı işgal etmesiyle Muradiye’ye bağlı Ünseli (Ernis) Köyü’nden Çukurova’ya göç eden Yaşar Kemal, Van’a, Van Gölü’ne olan sevgisini eserlerinde sık sık ele alsa da Van dünyaca bilinen yazar Yaşar Kemal’i bir türlü sahiplenmedi. Kentte sadece adına bir park bulunan Yaşar Kemal’i bu defa Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayları unutmadı. AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas’ın projeleri arasında ‘Yaşar Kemal Sanat Merkezi’, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan’ın projeleri arasında ise ‘Yaşar Kemal Kent Müzesi’ yer aldı.

BÜYÜKŞEHİR'İN İKİ ADAYINDAN YAŞAR KEMAL YAŞAR KEMAL PROJELERİ

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Ülke genelinde seçim çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Van’da da siyasi partiler seçime az bir süre kala çalışmalarını sürdürüyor. 31 Mart’ta sandık başına gidip Van büyükşehir ile 13 ilçe belediye başkanını seçecek olan Van’da seçim heyecanı sürerken, adaylar projelerini hem sahada vatandaşlarla hem de düzenlenen programlarla kamuoyu ile paylaşıyor. Projelerini kamuoyu ile paylaşan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Abdulahat Arvas ve Abdullah Zeydan’ın projelerinde Yaşar Kemal’in olması dikkat çekti.

Vangölü Kıyısında İncekaya Krateri doğal manzarasıyla hayran bırakıyor Vangölü Kıyısında İncekaya Krateri doğal manzarasıyla hayran bırakıyor

ARVAS’IN PROJELERİ ARASINDA ‘YAŞAR KEMAL KÜLTÜR SANAT MERKEZİ’ YER ALDI!

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen lansman toplantısında projelerini açıklayan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, kazandığı taktirde Van’ın değeri olan Yaşar Kemal’in adına bir sanat merkezi açacağını açıklamıştı. Arvas, yazara sahip çıkacaklarını vurgulayarak, “Yaşar Kemal ve Feqive Teyran Kültür Sanat Merkezlerini kuruyoruz. Belediyeciliğimiz döneminde Van’ın değerlerine sahip çıkarak Yaşar Kemal ve Feqiye Teyran isimlerinin yaşatılacağı iki adet kültür ve sanat merkezini kuracağız” ifadelerini kullandı.

Abdullah Zeydan11

ZEYDAN’IN PROJELERİ ARASINDA ‘YAŞAR KEMAL KENT MÜZESİ’ YER ALDI!

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal da hafta sonu düzenlenen proje lansman toplantısında projelerini kamuoyu ile paylaştı. Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan, projelerinin içinde kent müzesi de olduğunu ve buna Yaşar Kemal’in adını vereceklerini açıkladı. Zeydan, Yaşar Kemal’e sahip çıkacaklarını belirterek, “Dünyaca ünlü bir hemşehrimiz var. Yaşar Kemal. O her mısrasında, her eserinde Van’a karşı duyduğu sevgiyi, Van Gölü’ne karşı duyduğu sevgiyi, Van’a duyduğu hasreti dile getirmiştir. Biz Yaşar Kemal’i anarak onun bütün yaşamına, edebiyatına sahip çıkma amacıyla Yaşar Kemal Kent Müzesi kuracağız” dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER