Van’ın Çatak Belediyesi, Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile yürütülen; çağımızda yaygın olarak görülen meme kanserinde ve rahim ağzı kanserinde erken teşhis konulabilmesi için Çatak’tan Van’a ücretsiz ulaşım desteği sağlıyor.


Kadınlarda yaygın olarak görülen meme kanseri ve rahim ağzı kanseri için İlçe genelinde tarama seferberliği yeniden başlatıldı. Çatak Belediyesi, her hafta pazartesi günleri saat 09.00’da Toplum Sağlığı Merkezi önünden ücretsiz servis desteği sağlıyor.

Çatak Toplum Sağlığı Merkezi ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde yürütülen sağlık taramasından, ilçede ikamet eden tüm kadınlar, bağlı oldukları aile hekimleri kanalıyla ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan;
“ Bu çalışma ile Çatak ilçemiz sınırları içinde ikamet eden kadınlar, smear ve mamografi testi taramalarını yaptırabilecekler. Belediyemiz ve Toplum Sağlığı Merkezi ile organize ettiği sağlık taramasından özellikle sağlık hizmetlerine erişimde güçlük yaşayan kadınların yararlanmasını hedefleniyoruz. Bu amaçla ücretsiz olarak yapılan sağlık taramasına katılım için Aile Hekimlerine başvuran kadınların KETEM’e tarama için geliş ve gidişleri Çatak Belediyesi tarafından ücretsiz servisler ile sağlanacak. Her hafta pazartesi günleri saat 09.00’da servis kaldırılacak.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim