Van’da trafik kazası: 9 yaralı Van’da trafik kazası: 9 yaralı

Van Çatak yolu üzerinde yer alan şelale Nisan ayı sonunda çok gür bir şekilde akmaya başlar ve Ağustos ayı ortalarında azalmaya başlar ve en son Eylül ayı başında tamamen biter. Çok güzel bir mesire yeri olup yaz aylarında sıkça ziyaretçi akınına uğramaktadır. Hemen yanında Alabalık tesisleri kurulmuş olup istendiği dakikada canlı alabalık almak mümkündür. Akarken, oluşturduğu sütbeyazı renginden dolayı beyaz şelale anlamına gelen Kanispi ismi verilen su kaynağı, ağustos ayı ortalarından itibaren başlayan azalmanın ardından tamamen kuruyor.  Aynı zamanda çok güzel bir mesire yeri olarakda kullanılan  ve yaz aylarında sıkça ziyaretçilerin akın ettiği Kanispi, akmaya başladığı dönemlerde muhteşem bir görüntü oluşturuyor.

Çatak Kanispi Çağlayanı & Bahçesaray Turu - Ayanis Turizm

ULAŞIMI NASIL SAĞLANIR?

Gevaş Gürpınar yol güzergahında bulunan Çatak yolunda şelaleye ulaşım sağlanabilir. Yol üzerinden bulunan tabelalar sayesinde şelaleye ulaşmak oldukça kolaydır. Özel araçlarla gitmek isteyenler 1 saat yolculuk yaparak, muazzam şelaleyi ziyaret edebilirler.

TOPLU TAŞIMA VAR MI?

Van - Çatak güzergahında hizmet veren mor otobüsleri kullanarak şelaleye ulaşım sağlamak mümkündür.

VAN ÇATAK OTOBÜS SEFERLERİ

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren otobüsler Van Merkezde günde iki sefer yapmaktadır. Saat 06:30 ile 15:00’de otobüsler Van merkezde hareket etmektedir.

Van’a geri dönmek isteyen vatandaşlar ise Çatak merkezde saat 08:30 ile 17:00’de hareket eden otobüsleri kullanabilir.

Kaynak: Haber Merkezi