ŞEHRİVAN HABER:

Seçime az bir süre kalırken, heyecan da artmaya devam ediyor. Milletvekili adayları çalışmalarını sürdürürken, Cumhuriyet Halk Partisi Van Milletvekili adayı Meral Ayhan da bölge kadınlarının sorunlarını ve seçildiği takdirde mecliste yapmak istediği projeleri anlattı.

‘KADINLARIMIZA EKONOMİK ÖZGÜRLÜK’

CHP Van Milletvekili adayı Meral Ayhan, bölgedeki kadınların başta ekonomi olmak üzere birçok sorunlarla karşılaştığını, bu sorunları çözmek adına mücadele vereceğini bildirdi. Ayhan, ‘’Öncelikle biz kadınlar bölgemizde erkek egemenliği ve feodal yapıdan dolayı ekonomik özgürlüklerinin olmadığı bir ortamdayız. Amacım kadınlarımızın ekonomik olarak özgür olmaları ve kendi ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları açısından gereken tüm girişimciliklerde, itirazlarda bulunmak, yol gösterici ve yardımcı olmaktır. Mecliste kadınların sesi olmak için ben buradayım. Bir diğer amacımız kadınlarımızın kendi işlerini kurması, ekonomik özgürlüklerini kazanması. Kamu destekli projeler ve bankalarımızdan kredi alındığı zaman kadınlarımıza destek olunması. En azından uzun vadeli az veya sıfır faizli kredi desteklerimizin verilmesi. Kadınlarımızın bankalardan kredi çekme imkanlarının olmadığı ve teminat istendiği görülüyor, tüm bu sorunların önlerinin açılması gerekiyor. Bu gibi konuların çözümünde gereken iletişimleri kurup kadınlarımıza iş ve istihdam alanları yaratmak istiyorum. Öncelikle yöremizde kooperatifleşme olursa kadınlarımızın ürettikleri malzemeleri ve ürünleri daha büyük illerdeki belediyelerimizle anlaşıp, bu pazar alanlarını yaratıp kadınlarımızı tüketimden çıkarıp üretime yönlendirmek açısından çok olumlu olacağını düşünüyorum.’’ Diye konuştu.

‘KADINLARIMIZIN BAŞARISI İÇİN HER SEKTÖRDE İSTİHDAM ALANI GEREK’

Milletvekili adayı Ayhan, partilerinin aile destek programlarından bahsederek; ‘’Partimizin aile destek programları var. Bizim amacımız kadınlarımızın evde oturup hazırdan kazanmasından ziyade kendi ürettikleri ürünlerini satıp kazanç sağlaması açısından her sektörde, her alanda kadınlarımızın başarılı olması için istihdam alanlarının yaratılmasını düşünüyoruz. Bu konuyla beraber kadınlarımıza yönelik eğitim alanlarının daha çok açılması, farklı eğitimler ve seminerler verilmesi ve kadınlarımızı bu alanlarda rol modellerle buluşturması yönünden bu tarz projelerin etkili olacağını düşünüyorum. Sahadaki çalışmalarımız devam ediyor, bize düşen ne varsa o günkü şartlar altında tüm kadınlarımıza destek olacağımızı iletmek istiyorum.’’ Dedi.

Öğretmen atamalarıyla ilgili rakam açıklandı! Kaç öğretmen atanacak? Öğretmen atamalarıyla ilgili rakam açıklandı! Kaç öğretmen atanacak?

MERAL AYHAN KİMDİR?

Van Başkale’de doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Başkale’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Ayhan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimi aldı. Van İller Bankası’nda memur olarak çalışan Ayhan, 1998 yılında hem hizmet sektöründe hem de kırtasiye sektöründe ticari girişimciliklerde bulundu. 2005 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kadın meclis üyesi olarak 2 dönem görev yaptı. 2008’de Van İş Kadınları Derneği’nin (VİKAD) kurucu üyeliği, VAN TSO’ya bağlı olarak Kadın Girişimciler Kurulunun kurucu başkanı olarak 3 dönem görev yaptı. Ayhan, halen 2016 yılında TÜRKONFED'e bağlı Doğu Anadolu İş İnsanları Federasyonu (DOĞUSİFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini ve Ehmedê Xanî (Ahmed-i Hani) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Editör: Necmettin Dursun