VANLI GENÇLER KAVGA DEĞİL, İŞ İSTİYOR’

Uzmanlardan Türkiye'ye Afrika tozu uyarısı! Alerjisi olan ne yapmalı? Uzmanlardan Türkiye'ye Afrika tozu uyarısı! Alerjisi olan ne yapmalı?

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yapmış olduğu açıklamada bölgenin ve şehrin sorunlarına değinerek şunları kaydetti; "Cumhurbaşkanı adayı olarak, cumhurbaşkanı adayı sıfatıyla Van'a bu ilk gelişim ve Van'da, Vanlı hemşerilerimiz tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandığımı ifade etmek isterim. Zira Sinan Oğan, Van'ın adayıdır. Sinan Oğan doğu bölgesinin adayıdır. Sinan Oğan Iğdır'ın, Kars'ın, Ağrı'nın, Van'ın bu sınır bölgelerinin, sınır bekçilerinin makus talihini yenecek olan adaydır. Maalesef ki siyaset hep Batı'da oynanan bir oyun haline gelmiş, ilk defa biz Türkiye'nin en doğusundan yola çıktık. Ve dedik ki, Türkiye'nin seksen bir vilayetinin, seksen biri de eşit derecede devletten katkı almalı, eşit derecede kalkınmalıdır. Van'a, Iğdır'a, Kars'a, Ardahan'a, Ağrı'ya sadece bir vekillik eğer çok şanslıysa bir de bakanlık vererek şimdiye kadar bu bölgelere ‘bununla idare edin’ dediler. Ama artık ben diyorum ki Sinan Oğan Ata İttifakı’nın adayı olarak Ata İttifakı’nın milletvekilleri ve onun cumhurbaşkanı adayı olarak biz siyasete değişik bir bakış açısı, değişik bir perspektif getirmek istiyoruz. Türkiye kavgadan yoruldu arkadaşlar. Türkiye kavga dilinden yoruldu ve artık Türkiye'de kavgayı bir tarafa bırakacak. Kavga dilini bir tarafa bırakacak. Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var. Yirmi senedir Türk siyasetinde var olanlar bu kavgayı bitiremediler. Bu kamplaşmayı bitiremediler. Biz diyoruz ki Van nüfusu Türkiye'nin en genç nüfuslarından birisidir. Beni en iyi Vanlı gençler anlayacaktır. Vanlı gençler kavga istemiyor. Vanlı gençler iş istiyor. Biraz önce bir arkadaşımız yanıma geldi ve dedi ki fizik tedavi atamaları ne zaman yapılır? Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Diğeri geldi, infaz ve koruma memurlarına hakları ne zaman verilecek? O kadar çok bu şekilde Türkiye'de sorun var ki. Bu ülkenin eğitim sorunu var. Bu ülkenin kalkınma sorunu var ve bu ülkeye teknoloji getirme sorunu var. Biz bütün bunları yapmak yerine, kamplaştırmayla, birbirine Bay Kemal'dir, öteki bilmem nedir. Bu şekilde siyaset devri artık bitmiştir arkadaşlar. Biz bir devlet adamı gibi siyasete bakıyoruz. Ona yürü, buna gel diyecek bir dil değil, herkesi kucaklayacak bir dille siyaset yapılmasını istiyoruz.’’

 

‘İSTANBUL’UN DEĞİL, VAN’IN TAŞI TOPRAĞI ALTIN’

Cumhurbaşkanı adayı Oğan, Van’ın turizm, sınır ticareti, yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla büyük zenginliklere sahip olduğunu ve bu zenginlikleri değerlendireceklerini belirterek; ‘’Bugün Van'da bize gösterilen ilginin altında yatan sebep de budur, gençlerimizin bize ilgi göstermesinin altında yatan sebep budur. Göreceksiniz, Van'da herkesin gönlünde bir yiğit yatar misali herkes kendi partisine oy verecek. Ortak aday olarak tek bağımsız aday, tek partisiz adayım biliyor musunuz? Ata İttifakı’nın adayıyım ve herhangi bir parti üyesi olmadan adayım. Dolayısıyla her Vanlı gönül rahatlığıyla oy verdiği zaman ‘Bu benim cumhurbaşkanım’ diyebilecektir. Şu partinin, bu partinin cumhurbaşkanı demeyecektir. Onun için biz ülkemizi artık daha genç, daha dinamik, daha enerjik birisi yönetsin istiyoruz. Dünyayı, dünyadaki teknolojik gelişmeleri daha yakından takip eden birisi yönetsin istiyoruz ve gençler liyakatsizlik yüzünden işsiz kalmasın istiyoruz. Gençler iş bulamadığı için Van'ı terk etmesin istiyoruz. Van gibi bu kadar doğal güzellikleriyle, Van gibi yeraltı yer üstü kaynaklarıyla güzel bir ülke, güzel bir şehrimiz maalesef ki işsizlik sebebiyle burayı terk ediyor. Oysa Van sınır ticaretinde, turizmde önü açılabilir. Van'daki balıkçılık sadece eğer kıymet verilirse yirmi bin değil binlerce, daha fazla, on binlerce, yirmi bin, otuz binlerce insanın gelirini buradan, Van Gölü'nden sağlamasını karşılayabilir. Onun için Van'ın taşı toprağı altın arkadaşlar İstanbul'un değil. Biz o yüzden artık bu bölgelerden, doğudan batıya göç değil, batıdan doğuya göç edilecek bir sistem kuracağız. Buralara fabrikalar kuracağız. Buraları sınır ticaretine açacağız. Gümrük kapılarını modernleştireceğiz ve Van bizim öncelikli kalkınma planımız içerisindeki en önemli şehirlerden birisi olacak. Bugün Van'dayız, yarın Gaziantep'te, Kilis'te öbür gün Adıyaman'dayız. Bütün bu gittiğimiz her yerde yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Sinan Oğan yarışa dördüncü başlamıştır. İkinci gelmek için bu yarışta büyük bir çaba sarf ediyor. Şu an yarışta üçüncü durumda ve ikincinin ensesindedir. Sinan Oğan bir hafta içerisinde yarışı ikinci tamamlayarak ikinci tura kalacaktır inşallah. Keşke önümüzde iki ay daha olsaydı. Her bir Vanlı Sinan Oğan'ı bir defa dinleseydi, bir defa tanısaydı diyecekti ki Türkiye'yi donanımlı birisi yönetsin, Sinan Oğan yönetsin. Kardeş kavgasını bitirecek birisi olan Sinan Oğan yönetsin. Bakınız ben Doğu'nun en doğusunda doğmuş, fakirlik içerisinde çocukluk hayatı geçirmiş, sıradan bir Vanlı ailesinin yaşadığı şeyleri yaşamış birisiyim. Vanlı kardeşleriyle ancak Sinan Oğan empati kurar. O yüzden de sevgili kardeşlerim, değerli Vanlılar, Vanlı hemşerilerim burada, Van'da, siz eğer Sinan Oğan'a doğudan birisine oy verip cumhurbaşkanı yaparsanız doğunun güneşi tüm Türkiye'yi ısıtmaya yetecektir. Doğu'nun güneşi tüm Türkiye'yi aydınlatmaya yetecektir. Yeter ki karar verelim. Kavgayı bitirelim.’’ Diye konuştu.

Editör: Necmettin Dursun