Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim ziyaretleri kapsamında dün Van’da bir miting düzenledi. Beşyol Meydanı’ndaki mitingde Vanlılara hitap eden Erdoğan’ı havalimanından miting alanına kadar büyük bir kalabalık selamlarken miting alanında ise 55 bin olarak açıklanan kalabalık karşıladı.

Van’daki ilgiden dolayı memnuniyetini gizlemeyen Erdoğan, sık sık Van ve Vanlılar’a dair övgü dolu sözler kullandı. “İpek Yolu’nun hiç sönmeyen kutup yıldızı, medeniyetler beşiği, tabiatıyla, kültürüyle, insanıyla dünyanın gıpta ettiği Van...” sözleriyle büyük kalabalığa hitap eden akabinde ise sık sık konuşmasının arasına kent ile olan gönül bağını ekleyen Erdoğan, meydandaki vatandaşların pankartını da ara ara okuyarak Vanlılar’ın kendisi ile ilgili güzel sözlerini izleyenlere de duyurdu.

Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü Erdoğan, öğrenci velisinin darp ettiği öğretmenle görüştü

A A 20240315 33999028 33999025 C U M H U R B A S K A N I V E A K P A R T I G E N E L B A S K A N I E R D O G A N V A N D A

"BEN DE SİZLERE SEVDALIYIM"

Erdoğan o pankartlardan birisini okuduktan sonra şu sözlere yer verdi; “Dünyada Van, ahiretten iman, Allah’ına kurban Recep Tayyip Erdoğan.” pankartını okuduktan sonra; “Ben de sizlere sevdalıyım. Sizleri karanlık gündemlerine meze etmeye hazırlananlara hak ettikleri cevabı vermeye var mısınız? Vanlının desteğini sapkın ideallere taşımaya çalışanlara dur demeye var mısınız? Van’ın geleceğini umursamayanların, mahşeri vicdanlara mahkûm etmeye var mısınız? Van’ı kendisi için değil emperyalistlere hizmet etmek için kurtarmaya var mısınız? İşte benim gönüldaşım ve ahretliğim olan Van budur.” Erdoğan konuşmasında bir ara da kentin önemine vurgu yaparak; “Şehirler içinde divan kurulsa, ehli irfan Van’ı birinci seçerler derler.” Dedi.

D S C F016344

TAM DESTEK ALAMAMASINA RAĞMEN VAN İLE GÖNÜL BAĞINA VURGU YAPTI

Bu sözlerin ardından konuşan Erdoğan, “Biz de Van’a gönlümüzü hasret pınarından kana kana doyurmak için her fırsatta size koşuyoruz, Van’a koşuyoruz. İyi gününüzde de kötü gününüzde hep yanınızda olduk. Özü sözünden ayrılmayan Şehri-Van da bizi hep bağrına baştı. Geçtiğimiz Mayıs seçiminde Cumhurbaşkanlığında yüzde 38 buçukluk oy oranı ile şahsıma verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Tabi bu oy oranı Van ile aramızdaki muhabbeti ve bağı ifade etmekte uzaktır.” Diyerek Van’dan tam destek alamadığı ile ilgili de üzüntüsünü iletti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER