Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlamaları devam ediyor. Dün Bitlis'te toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Malazgirt Milli Park Alanı'nda, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlama programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında yerel seçimlere de değindi ve "Biz Türkiye Yüzyılı'nı gençlerimizle inşa ederken, onların tek yapacağı ortaya çıkan zafer anıtını seyretmek olacak." dedi.

"Bu toprakları kanımızın son damlasına kadar koruyacağız"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde;

Malazgirtli vatandaşlarım böyle bir mirasa sahip noldukları için ne kadar gururlansalar azdır. Malazgirt sahip olduğu bu manevi mirasla kalbimizde başka bir yere sahiptir.Bizi Viyana önlerine götüren zaferler zincirinin çıkış noktası burasıdır.

Malazgirt'teki şu görüntü bize sahip olduğumuz zenginliğin derinliğini hatırlatıyor. Bu topraklar bin yıldır üzerinde dalga dalga yükselen "Ya Allah Bismillah" nidaları ile yankılanıyor.

Anadolu'yu bizi vatan haline getiren şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Sultan Alparslan'ın bize emaneti olan bu toprakları kanımızın son damlasına kadar koruyacağız.

CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı! CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı!

"Malazgirt sıradan bir zafer değildir"

Malazgirt öyle sıradan bir zafer değildir. Biz Anadolu'ya
Malazgirt'le ayak basmadık. Çok öncesinden beri zaten buradaydık.

Buradan kazanılan zafer önce Anadolu Selçuklu devletinin kurulmasını sağlayarak Haçlı saldırılarına en büyük darbeyi vurmuştur.

Malazgirt, Edirne'nin de İstanbul'da büyük kardeşidir. Bizi
büyük zaferlere götüren çıkış işte burasıdır. Bu topraklarda yaşayanlar kökenlerine, farklılıklarına bakmaksızın aynı gaye uğruna kenetleniyor.

"Bu meydandan tek millet mesajı yükseliyor"

Bakın yüz binler şu anda Malazgirt Ovasında. Bu meydandan
tek millet mesajı yükseliyor. Bu meydandan tek bayrak mesajı yükseliyor.

Tek vatan mesajı yükseliyor. İrili ufaklı onlarca beyliğiyle, Selçuklusuyla, Osmanlısıyla, Cumhuriyetiyle hep aynı davasının arkasından gidiyoruz.

Acısıyla tatlısıyla bu coğrafyada yaşadığımız her hadise bize vatanımızın kıymetini tekrar tekrar gösterdi.

Yerel seçim mesajı

İkinci bin yılın başında aynı heyecanla buradayız. 31 Mart'a hazır mıyız? İllerimizi maalesef bize yakışmaz hale getirenlerden geri almaya hazır mıyız?

Bugün burada gerisinde çok büyük emeklerin, mücadelelerin olduğu vizyondan söz ediyoruz. Eser ve hizmetlerimizle Cumhuriyetimizin kazanımlarını tahkim ettik.

Birilerini sürekli karamsarlık yaymaya çalışmasına bakmayın. Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçilemeyecektir.

Her fırsatta ne diyoruz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız diyoruz. Mankurtlara rağmen bunu başaracağız.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Yeniden buluşmak ve kucaklaşmak dileğiyle sizleri Allah'a emanet ediyorum.

Editör: Necmettin Dursun