Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde çok önemli açıklamalarda bulundu. Fransa'da düzenlenen saldırılarda 25 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından tüm dünya liderlerinin Paris'te yürüyüş yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslüman dünyasının Gazze'de yaşananlara karşı yeterince ses çıkarmamasını sorguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Mehmet Nuri Ersoy 'Milliyet farkı' alan otelin cezasını açıkladı! Mehmet Nuri Ersoy 'Milliyet farkı' alan otelin cezasını açıkladı!

Hatırlayın Charlie Hebdo olayında 25 kişi öldürülmüştü. Dünya liderleri Paris'te hep birlikte yürüyüş yaptılar.

Şu an 11 bin çocuk, kadın öldürüldü, dünya sessiz. Başta Amerika, Batı hep birlikte sessizler. Çocuk ve kadın… Bunları her gün televizyonlarda izliyoruz.

Burada özellikle Ekonomik İşbirliği Teşkilatı olarak hep birlikte Müslümanlar olarak sesimizi bugün çıkarmayacaksak, yükseltmeyeceksek sesimizi ne zaman yükselteceğiz?

"Filistin topraklarında başlayan çatışmalar hepimizin yüreğini dağladı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze'de yaşanan olaylar için konuşmasının devamında ise şöyle konuştu...

Enerji ve gıda fiyatlarındaki aşırı yükselişin tetiklediği enflasyon 60-70 yılın zirvesine çıkarak sıkıntıları daha da artırdı. Bu zorluklar karşısında etkin mücadelenin yollarını ararken işgal edilmiş Filistin topraklarında başlayan çatışmalar hepimizin yüreğini dağladı.

Bugün itibarıyla İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 34’üncü günü geride bıraktık. İsrail tarafından acımasızca öldürülen 11 bine yakın Gazzelinin yüzde 73’ü kadın ve çocuklardan oluşuyor.

"Batı, İsrail'in katliamını uzaktan seyrediyor"

Batılı ülkelerin tam desteğini alan İsrail yönetimi, insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsini çiğneyerek okulları, camileri, kiliseleri, hastaneleri, üniversiteleri, sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor. Çocukları dahi katletmeyi meşrulaştıran bir fanatizmle karşı karşıyayız. Sürekli insan hak ve hürriyetinden bahseden batılı ülkeler ise İsrail’in tüm katliamlarını uzaktan seyrediyor.

"Ateşkes çağrısı dahi yapamayacak kadar acziyet içindeler"

Bu ülkeler ve kuruluşlar bırakın çocuk katillerini eleştirmeyi, ateşkes çağrısı dahi yapamayacak kadar acziyet içindeler. Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yakanlara fikir özgürlüğü bahanesiyle göz yumanlar, Filistin bayrağına daha tahammül edemiyorlar.

Editör: Necmettin Dursun