Cumhurbaşkanı Erdoğan Van'da konuştu: Çevre Yolunu seneye bitiriyoruz 

ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-YUNUS YILMAZ 
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Yaklaşık bir yıllık hasretten sonra Van'dayız. Van bölgesinde ve dünyada gıptayla takip edilen bir şehir oldu. Biz her şeyden önce Van'ı terör örgütünden temizledik. Devletimize, bize güvenin. Van depreminde belediye başkanı kimdi? DBP. Van'ı susuzluğa mahkum ettiler. Biz Van'ın susuzluğunu giderdik. Van Denizinin kıyısını yalılarla donattık. Hani bunlar benim Kürt kardeşimi seviyordu? Bizim dinimizde Türk, Kürt ayrımı yok. Bundan sonra Gabar terörle anılmayacak" dedi. 

Erdoğan, "14 Mayıs akşamı bir başka güleceğiz. Diyarbakır annelerinin acısını biliyorsunuz değil mi? 15-16 yaşındaki kardeşlerimizi Kandil'e kim kaçırdı? İnşallah 14 Mayıs'ta bunların hesabını sormaya var mıyız? Vanlılara her türlü zulmü yapan CHP'ye ne oldu? CHP Van'da miting yapabiliyor muydu? Van'ın kalkınma eksiklerini biz tamamladık mı? Van'ı depremden sonra yeniden inşa ettik mi? Bay Kemal ne söz verdi? Siz Van'a ne kazandırdınız? Çevre Yolunu seneye bitiriyoruz. Van'a 21 yılda 96 milyarlık kamu yatırımını yaptık. Tüm bu eserlerin sürmesi için var mısınız? Van 14 Mayıs'ta sandıkları patlatıyor muyuz?" dedi. 

Bu fuar Van’ın tarım ve hayvancılığı için büyük katkı sunacak! Bu fuar Van’ın tarım ve hayvancılığı için büyük katkı sunacak!

Erdoğan, "Şu an 50 bin kardeşim alanda. Sandıkları benim Vanlı kardeşlerim patlatacak. Gabar'daki petrolü vatandaşımıza en uygun şekilde vereceğiz" diye aktardı. 

Erdoğan, "Van'dan aldığımız güçle 14 Mayıs'ı şölene çevirmeye hazır mıyız? Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan bir olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Necmettin Dursun