ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYKAÇ-FATMA NUR POLATCAN

707 bin civarındaki seçmenin yüzde 98’i açılan sandık sonuçlarına göre verdiği oylara göre Van’da cumhurbaşkanlığı seçiminde en çok oyu alan aday Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 546 bin civarında vatandaş cumhurbaşkanlığı için sandık başına giderken bölge illerinde olduğu gibi Van’da da Kılıçdaroğlu yüzde 60’ların üstünde bir oya ulaştı. Erdoğan’ın oy oranı tüm oylar sayılmadan yapılan hesaplarda 49.50 civarında çıktı. 6 partinin adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu ise yüzde 44’lerde kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre başkanlık seçimi 2’inci tura kalırken bu süreçte Van ile Doğu ve Güneydoğu illerinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyuna katkısı büyük oldu.

VAN’DA KILIÇDAROĞLU’NA YÜZDE 62’LİK DESTEK ÇIKTI

Başkale Belediyesi Eş Başkanları göreve başladı Başkale Belediyesi Eş Başkanları göreve başladı

Kemal Kılıçdaroğlu sabaha karşı elde edilen sonuçlara göre 327 bin 725 civarında bir oy aldı. Bu oy ile Kılıçdaroğlu’na Van’da yüzde 62 oranını buldu. Aynı seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 189 bin civarında bir oy aldı ve yüzde 35’lik bir oy oranı desteği aldı. Aynı seçimde üçüncü bir aday olan Sinan Oğan 9 bin 450 oy ve 1,78’lik oy oranına kavuştu. Muharrem İnce ise 2 bin 500 civarında bir oy oranında kaldı. Bu sonuçlara göre Van, en büyük desteği Kılıçdaroğlu’na verdi.

İKİ İLÇEDE ERDOĞAN’A, 12 İLÇEDE KILIÇDAROĞLU KAZANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’da Bahçesaray ve Gevaş ilçelerinde kazandı. Erdoğan Bahçesaray’da 57, Gevaş’ta ise yüzde 49 oranında oy aldı. Diğer ilçelerde ise kazanan isim Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçiminde en çok oy aldığı ilçeler de milletvekilliğinde olduğu gibi yine Özalp ve Başkale ilçeleri oldu.

BÖLGE İLLERİNİN KILIÇDAROĞLU DESTEĞİ BÜYÜK OLDU

Doğu ve Güneydoğu illerinin cumhurbaşkanlığı tercihinde Kılıçdaroğlu’na en büyük oyu veren il Şırnak oldu. Şırnak’tan Kılıçdaroğlu’na yüzde 75 civarında bir oy çıktı. Şırnak’ı 72 ile Hakkari, 71 ile Diyarbakır seyretti. Mardin’den yüzde 66 oy oranı alan Kılıçdaroğlu’na Van ise yüzde 62’lik bir destek verdi. Öte yandan Güneydoğu illerinin büyük bir kısmı ise Erdoğan’a destek verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en büyük oyu yüzde 71 ile Kahramanmaraş verdi.

Editör: Necmettin Dursun