İYİ Parti'nin A Takımı belli oldu! İşte 50 kişilik yeni GİK listesi İYİ Parti'nin A Takımı belli oldu! İşte 50 kişilik yeni GİK listesi

Neslihan Şedal, dün yapılan ön seçimlerde en çok oyu alarak DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı seçildi. Peki, Neslihan Şedal nerelidir, kaç yaşında?  

DEM PARTİ VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYI NESLİHAN ŞEDAL KİMDİR?

Sosyolog olan Neslihan Şedal, 1988 yılında Yüksekova’da doğdu. 25 yıldır Van’da yaşıyor. İlk orta öğrenimini Van’da tamamladı. Üniversite öğrenimini Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamladı. Mezun olduktan sonra mahalle meclisinde yer aldı. Özalp belediyesi kadın politikaları müdürlüğünde çalışan Şedal, kadına şiddet ve zorla yerinden göç ettirilen aileler üzerine proje çalışmalarında yer aldı.

Kadın eğitim araştırma, kadın ekonomisini geliştirme alanında birçok projeyi hayata geçirdi. 2016 yılında belediyelere kayyum atanmasıyla belediyedeki görev ve işinden istifa etti. TJA aktivisti olarak Ahtamara platformunda kadın çalışmalarına katıldı. 7 yıldır jineoloji alanında çalışan Şedal, 3 yıl jineoloji dergisinde yayın kurulu üyesi olarak devam etti.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ