Deva Partisi’nde 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için başvuru süreci başladı. Bu kapsamda Van'da da Deva Partisi’nden aday adayı olmak isteyenler il ve ilçe parti binalarına giderek başvurularını gerçekleştiriyor. Büyükşehir ve il belediye başkan adayları kendi illerinden, ilçe ve belde belediye başkanı adayları il ve ilçe başkanlıklarından, belediye ve il genel meclis üyesi adayları ise yine ilgili ilçeden müracaatlarını gerçekleştirebiliyor.

Van yeni dönemde nasıl yönetilmeli? İşte Van’ın belediye başkanlarından beklentileri! Van yeni dönemde nasıl yönetilmeli? İşte Van’ın belediye başkanlarından beklentileri!

“HER YER DEVA BELEDİYECİLİĞİ İLE TANIŞACAKTIR”

Adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Van İl Başkanı Av. Erkan İrven, “Deva Partisi Van İl Başkanlığı olarak belediye başkanlığı aday adayı başvuru sürecini bugün itibari ile başlatmış bulunuyoruz. İlçelerde belediye başkan aday adayı olmak isteyenler ilçe veya il başkanlığımıza, Van Büyükşehir Belediyesi başkan aday adayı olmak isteyenler il başkanlığımıza müracaat edeceklerdir. Öncelikle şunu ifade edelim ki, aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin 1 Aralık’a kadar bulundukları görevlerinden istifa etmeleri kendileri açısından daha doğru olacaktır. Belirleyeceğimiz adaylarda arayacağımız en önemli kriter iyi insan ve işinde iyi insan olmasıdır. Aday adaylık sürecinin memleketimize ve insanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. İddiamız o ki her yer deva belediyeciliği ile tanışacaktır. Şimdiden bütün aday adaylarına başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ