Van’da köpek kistlerinin sağlık sorunları ile ilgili bölgesel bilimsel toplantı düzenlendi. Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, köpek kisti hastalığına karşı uyararak, aşılamanın olmadığı bölgelerde potansiyel tehlikenin olduğuna dikkat çekti.

Van'da ambulans uçak travma tedavisi gören hasta için havalandı! Van'da ambulans uçak travma tedavisi gören hasta için havalandı!

Toplantı ile ilgili bilgi veren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, şöyle konuştu: “Bu toplantının Van’da yapılmasının önemli bir sebebi var. Doğu Anadolu Bölgesi’nde sık gözlenen köpek kisti hastalığı ( kist hidatik) halk sağlığı sorunu yaratmaktadır. Köpek bağırsağında yaşayan bu parazit insanlara bulaşabiliyor. Hijyenin zayıf olduğu bölgelerde ve evcil hayvanların bakımını olmadığı (aşılama) bölgelerde potansiyel tehlikedir. Özellikle karaciğer de kist olmaktadır. Alınacak halk sağlığı tedbirleri ile bu bulaşıcı hastalık engellenebilir. Özellikle hayvancılık yapılan bölgelerde bilgilendirme ve önlemler alınmalıdır.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: YUNUS YILMAZ