ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-FATMA NUR POLATCAN

Edremit Belediyesi festival geleneğini bu senede sürdürdü. Edremit Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde "11. Van Denizi Su Sporları Festivali" düzenlendi. 2 gün süren ve 500 sporcunun katılım sağladığı festivalde flyboard gösterimi, plaj futbolu, plaj voleybolu, plaj hentbolu, yelken, yüzme, kano, dragon, ördek yakalama, bilek güreşi, hemsball, parasailing, banana, ringo, sürat teknesi, jet ski, yelken, zeka oyunları, sergi ve halk oyunları ile halka açık gösteri ve yarışmalar yer aldı. Festivale; Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, ilçe belediye başkanları, yüzlerce sporcu ve vatandaşlar katıldı.

VALİ AÇILIŞTA VAN GÖLÜ TEMİZLİĞİNE VURGU YAPTI

Programda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, “Edremit'te Su Sporları Festivali etkinliğinin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan Edremit Belediyesi Başkanımız başta olmak üzere diğer tüm paydaşlara teşekkür ederim. Bu festivalin Van'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Van Gölü sadece bir göl değil, Türkiye'nin kültürel bir varlığıdır. Bunu da korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın yürütmüş olduğu dip çamur temizliği yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu temizlik çalışması için yaklaşık 100 milyon TL para harcadık ve daha da devam edecek. 3 tane ilçede de arıtma tesisi inşaatı devam ediyor ve 3 tane daha yapacağız” ifadelerini kullandı.

BALCI: VAN'IN ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAK

Balcı, sporu ve sporcuyu çok önemsediğini belirterek şunları söyledi: “Eğitimli gençler ve çocuklar bizim en önemli önceliğimizdir. Şu anda sadece Van'dan 17 tane kapalı spor salonu inşaatı devam ediyor. 11 tane yüzme havuzu yapıyoruz. 250 okulumuzun bahçesine voleybol-basketbol sahası yaptık. Bunu 300'e tamamlıyoruz. Bunun dışında sporcu fabrikası dediğimiz 5 tane kapalı salonunun yapımı devam ediyor. Çocuklarımızı desteklemek için 3️0️0️'e yakın okul kütüphanesi yaptık. 1️0️ tane de bebek ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Çocuklarımıza spor malzemesi alanında 2️0️ milyon TL'lik malzeme desteği verdik. İnşallah bu sene de hedefimiz bir o kadar daha spor malzemesi alıp çocuklara vermek.”  

GÜRAY: VAN’I TURİZMDE EN İYİ NOKTALARA GETİRECEĞİZ

Van’ı turizm noktasında en ileri saflara taşımak için AK Parti ailesi olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Emre Güray, şunları kaydetti: “Van’ımızın beklenen turizm destinasyonunu en iyi noktalara taşımak için gerek büyükşehir belediyemiz, gerek valiliğimiz gerekse de belediyelerimiz ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar. Bölgemizde huzur ve güvenin izleri rahatlıkla görülebiliyor. Bölgenin artık terörle değil sporla ve festivallerle anılmaya başlaması da memnuniyet vericidir.”

SAY: EDREMİT'E ARTIK ŞARKIN YILDIZI DİYORUZ

Van Gölü’nün tanıtımı açısından su sporları festivalinin önemli olduğunu ifade eden Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, “Van Gölü'nün kıyısında, su sporları merkezinde festival düzenledik. Hakikaten dolu dolu, çok güzel ve Edremit'e yakışır bir festival oldu. Çocuklar, kadınlar, yetişkinler, herkes burada çok güzel eğlendi. Vatandaşlarımız Van Gölü'nün hafta sonunun keyfini çıkarıyor. Beş yüze yakın sporcumuz yarıştı, çeşitli ödüller aldılar. Bir taraftan spor, kardeşliktir, bir araya gelmektir ve kültürlerin buluşmasıdır diyoruz. Tüm bölgeden binlerce vatandaşımız bu hafta sonu burada misafirimiz oldu. Özellikle Edremit'imizi son yıllarda, sporuyla, turizmiyle, kültür ve sanatıyla öne çıkardık. Bu noktada da Edremit'e artık şarkın yıldızı diyoruz” dedi.

“VAN GÖLÜ'NÜ KORUYACAĞIZ”

Van Gölü’nün korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Başkan Say, “Van Gölü’ndeki dip çamur temizliği ve yüzey temizliği de devam etmektedir. İnşallah binlerce yıllık en güzel mavisiyle Van Gölü'nü bir sonraki kuşaklara temiz bir şekilde teslim edeceğiz. Bu da bizim görevimiz. Katkı sunan paydaşlarımıza Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, Valiliğimize, Yüzüncü Yıl Üniversitemize ve buraya gelerek yarışmalara katılan tüm sporcularımıza tek tek şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Van'a 43 yeni doktor ataması yapılacak Van'a 43 yeni doktor ataması yapılacak

FESTİVALE KATILAN SPORCULAR FESTİVALİ ÇOK SEVDİ

Festivalin çok güzel geçtiğini belirten Milli Güreşçi Yusuf Başaran, “13 branşta yarışma yapıldı ve bizde dragon branşında yarışmaya katıldık. 14 kişiden oluşan bir ekibimiz var ve hepsi de milli sporcular. Bu tür festivaller kent için çok önemlidir. Özellikle yapılan gösteriler insanların ilgisini çekiyordu. Buda buradaki insanların spora olan ilgisini artıyor. Sporcuların yetiştirilmesi gerekiyor ve bu anlamda da ailelerin spora daha yakın olması gerekiyor. Van’ın havası, atmosferi çok güzel ve bu festivallerde Van’a yakışıyor. Görmeyen insanlar için Van farklı bir şekilde algılanabiliyor ama gelip görmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR DA FESTİVALDE GÜZEL ZAMAN GEÇİRDİ

İzmir’den Van’a gelen Ergin Kuba ise atmosferin çok güzel olduğunu vurgulayarak, şunları anlattı: “Yapılan etkinlik alkışlanacak bir etkinlik. Festivallerden gurur duydum. 45 senedir İzmir’de oturuyorum ama aslen Vanlıyım ve bu tür etkinliklerin yapılması da gayet güzel. Van’ı görmeden yorumlamamak lazım. Geçen sene de katılım sağlamıştık ve bu sene de çocuklarımla katılım sağladık. Van’ın güzelliğini ve Van’da yapılan güzel etkinlikleri kelimelerle telaffuz etmek çok zor. Van’ın İzmir’den hiçbir farkı ve belki de Van’ın potansiyeli yüksek”    

Editör: Necmettin Dursun