Uzun bir aradan sonra Van Denizi sahillerinde yeniden festival havası esti. Bir dönem uluslararası yarışların da dahil edilerek yapıldığı uluslararası bir festival hüviyetine kavuşan Su Sporları Festivali, Edremit Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde başladı. Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde gerçekleştirilen festival, sualtı arama ve kurtarma dalgıçlarının gölde Türk bayrağını açtığı gösteriyle başladı. Eşsiz maviliği ile dünyanın en güzel denizine sahip Van Denizi, bu sene 10’uncusu düzenlenen ‘10. Van Denizi Edremit Su Sporları Festivali pandemide verilen iki yıllık aranın ardından start alırken vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Van Gölü kıyısında çeşitli aktiviteler ve yarışlarla startı verilen festivalde plaj voleybolu, yelken, kano, kürek, dragon, açık su yüzme yarışları ve su kayağı yarışları düzenlendi. Kentin ve ilçenin muhteşem doğasında Vanlılara eğlenceli bir festival ortamı yaratan Edremit Belediyesi, yaptığı etkinlikle su sporlarına olan ilgiyi artırmak ve kenti tanıtmak için yeni bir adım daha atarken festivalin AK Parti Milletvekilleri İrfan Kartal, Abdullahat Arvas, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VAN GÖLÜ’NÜN EDREMİT SAHİLİ CIVIL CIVIL!

İki yıl aradan sonra başlayan festival erken saatlerden itibaren büyük bir ilgi gördü. Rengarenk geçen açılışa halk yoğun ilgi gösterirken, festival için bir de açılış etkinliği düzenlendi. Programda konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Edremit Su Festivali su sporlarını tekrar hayata geçirdik. Bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimiz de hoş geldi, sefa geldi. Uzun bir süre bu festivale ara vermiştik. Özellikle pandemi zamanında bu yasaklardan dolayı 2 yıl Van Gölü kenarında festival yapamamıştık. Artık hayata geçirmenin zamanı gediğini düşünüyorum. Yaklaşık 500 sporcumuz iki gün boyunca 13 dalda yarıştı. Çok güzel anılar ve çok güzel görüntüler oluştu. Van Gölü'nde birçok dalda spor aktivitelerini yapmanın heyecanını yaşadık. Festival artık geleneksel hale gelmeli. Suyun kenarında olup da su festivali yapmamak olmazdı. Van Gölü kıyısı cıvıl cıvıl. Kürek, kano yarışmacılarından yelkencilere kadar birçok dalda sporcu burada yer aldı.” Dedi.

SAY: EDREMİT EN ÇOK ZİYARET EDİLEN YERLERDEN BİRİSİ OLDU

Su festivali ile ilgili değerlendirmelerini sürdüren Başkan Say, “Profesyonel ve amatör sporcular yarıştı. Ziyaretçi olarak gelen vatandaşlarımıza, halkımıza yönelik hizmetler vardı. Bir taraftan imar, ihya, inşaat, altyapı, üstyapı yaparken bir taraftan da kültür, sanat, eğitim ve en önemlisi spor ve turizm alanlarında hizmetleri hayata geçiriyoruz. Edremit’in aynı zamanda bir kültür, sanat, spor ve turizm merkezi olduğunu bir kez daha hatırlatmış olduk. İnsanlar artık farklı şeyler, farklı şehirler görmek istiyor. Bu noktada destinasyon haline gelmek istedik ve elhamdülillah son iki yıldır Edremit artık Türkiye’de en çok ziyaret edilen bir yer haline geldi. Bu etkinlik de bunun bir parçası. Artık insanlarımızın huzura, güvene, mutluluğa ihtiyacı var. Bunun bir parçası olmak istedik. Elimizden geleni de yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ARVAS: BELEDİYELERİMİZ CANI GÖNÜLDEN ÇALIŞIYOR

Gençlere iyi fırsatlar sunulduğunu ifade eden AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, “10. Van Denizi Edremit Su Sporları Festivalini icra ettik. Bu festivalin de hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Van, huzur, spor, turizm ve kardeşlik kenti olarak birçok etkinliğe imza atıyor. Tüm bu güzellikler gençlerimiz, aileler ve kentte gelen misafirlerimiz için yapılıyor. Van olarak çok iyi bir hava yakaladık. Bununda en büyük paydaşları belediyelerimizdir. Belediye başkanlarımız Van için canı gönülden çalışıyor. İnsan odaklı, israftan uzak ve faydalı projelere imza atan belediye başkanlarımız var.”

“O ESKİ GÜVENSİZ ORTAM YOK”

“Bizde bu durumdan çok memnun ve sevinçli bir şekilde bu çalışmaları destekliyoruz. Seçildiğinden bugüne kadar çeşitli etkinliklerle gündem olan belediye başkanlarımızın çalışmaları, bundan sonra devam edecek. Kenti için projeler üreten başkanlarımız bundan sonra da memleketlerine güzel hizmetlerde bulunacaklar. Bu çalışmalar kentin turizmi açısından da çok değerli. Turizm anlamında kendinden söz ettirmeye başlayan Van ve ilçelerimiz gelişmeye devam ediyor. Artık o eski güvensiz ortam yok. Şu an turist çekme konusunda en önemli kentlerden biri olan Van, hak eden değeri alıyor.” Şeklinde konuştu.

ÖZDEMİR: SU SPORLARINI TAVANA YAYMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Van’ın ve Van Gölü’nün kıyılarında yapılan etkinliklerin çok değerli olduğu söyleyen Van İl Gençlik Spor Müdür Vekili Yalçın Özdemir, “Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, tarafından organize edilen 10’ncu Van Denizi Su Sporları Festivali güzel görüntülere sahne oldu. Van Denizi doğal altyapısı itibarıyla su sporları açısından yelken, kürek ve vb. etkinliklerle ev sahipliği yaptı. Açık denizlerde ve durgun sularda yapılan bu faaliyetlerin hepsini burada gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra festivallerde plaj voleybolu ve ilk kez yaptığımız plaj hentbolu da festival için ayrı heyecan oluşturdu. Festival kapsamında spor alanlarımızı büyüterek su sporlarını tavana yaymaya çalışacağız. Bununla bitlikte lisanslı sayıdaki futbolcularımızı da artıracağız. Bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

SU SPORLARI FESTİVALİ İLE GÖZLER VAN’A ÇEVRİLDİ

Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde Edremit Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler dün de devam ederken iki gün boyunca vatandaşların yoğun ilgisini gördü. İki gün boyunca gerçekleşen etkinliklerin iki gününde çok sayıda sporcu gösteri yaptı. Rafting, kürek, kano yarışları ile plaj voleybolu ve hentbolunun oynandığı festivalde, flyboard gösterisi büyük ilgi gördü. Gösteriden paylaşılan fotoğraflar sosyal medya sitelerinde de sıkça paylaşılırken festival gözlerin bir kez daha Van’a çevrilmesinde rol oynadı.

Editör: TE Bilisim