ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-ŞABAN BEYAZSAÇ

2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ülke genelinde “Geleceğe Nefes Ol” kampanyasıyla gerçekleştirilen etkinliklere ilgi büyüyor. Ülkede her yıl düzenli olarak yapılan ağaçlandırma etkinliği bu yıl da yapılırken, Van’da da farklı bölgelerde yapılan etkinlikle binlerce ağaç toprakla buluştu. Kentin en yeşil bölgesi olan Edremit ilçesinde, Edremit belediyesi tarafından bu yıl ağaçlandırma bayramının dördüncüsüne ev sahipliği yaptı. Edremitliler’in de katılımıyla yapılan etkinlikte Erdemkent’te bulunan kent ormanına ekilen fidanlarla kent ormanının büyüme sürecine bir katkı daha sunulmuş oldu. Kent ormanı alanında 7’den 70’e herkesin katkı sunduğu ağaçlandırma etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Programa, Edremit kaymakamı, belediye başkanı, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayı da vatandaş katıldı.

EDREMİT YEŞİLİNİ ARTIRMAYI SÜRDÜRÜYOR

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikimi töreninde konuşan Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, “Edremit Belediyesi öncülüğünde başlatmış olduğumuz ağaçlandırma kampanyasına valiliğimizle beraber destek veriyoruz. Tüm kamu, kuruluşlarımız ve öğrencilerimizle birlikte 15 bin ağaç dikimi yapıyoruz. Bundan sonraki hedeflerimiz arasında daha yeşil bir Edremit ve daha yeşil bir Van için çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Orman Bakanlığımızın başlatmış olduğu 11.11 tarihli ağaç dikme etkinliğimiz devam ediyor. Belediyemizin gayretleriyle hep birlikte bu kampanyaya destek vermek için çalışıyoruz. Bu anlamda katılım sağlayan ve destek sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SAY: EDREMİT VE VAN’IMIZIN YEP YENİ BİR ORMANI OLACAK

Ağaçlandırma etkinliğinin 4’ncüsünü düzenlediklerini belirten Edremit Belediyesi Başkanı İsmail Say, “2019 yılında başlatılan milli ağaçlandırma gününü her sene Edremit’te devam ettiriyoruz. Her sene buradaki insan kalabalığıyla birlikte yeşil alanların varlığı için çalışıyoruz. Görev aldıktan sonra Edremit’imize kent ormanı alanı olarak kazandırdığımız 3’etap alanında bulunuyoruz. Şuana kadar yaklaşık 227 dekar alanı ağaçlandırmış olduk ve bunu da 300 dekara tamamlayacağız. Önümüzdeki 5-10 içerisinde de Edremit ve Van’ımızın yep yeni bir ormanı olacak. Bizi bu anlamlı etkinlik için yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Hem hava güzel hem de çok güzel bir etkinlik yaptık. İlçemizin yeşiline daha da fazla bir yeşillik katıp, kişi başına düşen yeşil alan sayısını da bu vesileyle artırmış olacağız. Bu diktiğimiz fidanlarda şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ: VAN’DAKİ DAĞLARIN ÇIPLAKLIĞI BİZİ ÜZÜYOR

Öğrencileri ve çocuklarıyla birlikte etkinliğe katılan Ertuğrul Gazi Ortaokulu Müdürü Yılmaz Bozdemir, “Hayata nefes olmak için bu güzel etkinlikte bir katkımız olsun diye geldik. Türkiye genelinde başlatılan ‘Geleceğe Nefes Ol’ sloganıyla milyonlarca ağaç dikiliyorken, biz de yeşil Edremit’imiz de bu etkinliğe katkı sunuyoruz. Nefesimiz ve geleceğimiz için bu etkinliğe katılım sağladığımız için çok mutluyuz. Kuraklıkla mücadele ettiğimiz bir dönemde bu etkinliklerin düzenlemesi çok önemli ve elzemdir. Van’daki dağların çıplaklığı bizi gerçekten üzüyor. Orman Genel Müdürlüğünden Van için bir çalışma önerilmişti. Bu çalışma kapsamında da Van’da bulunan dağların ağaçlarla kaplanması düşünülüyordu. Ben aslen Çataklıyım ve orada meşe ağaçlarımız var ve suya da çok bir ihtiyaç duymuyorlar. Bu anlamda bu dağların meşe ağaçlarıyla kaplanması gerektiğini düşünüyorum. Daha yeşil bir Edremit ve yeşil bir Van’ı ortaya çıkarırız.” Diye ekledi.

REHABİLİSTASYON ÖĞRENCİLERİNDEN AĞAÇ ETKİNLİĞE DESTEK!

Öğrencileriyle birlikte ağaç diken rehabilitasyon merkezi hocası Emre, “Ağaç dikmek için kurumdaki hocalar ve öğrencilerle birlikte geldik. Diktiğimiz fidanlar geleceğimize nefes olacak ve ileri zamanlarda da belki kuşlara bir yuva olacak. Öğrencilerimizi de bu anlamlı güne dahil ettik. Etkinlik için de emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullanırken, rehabilitasyon merkezi öğrencileri ise, “Diktiğimiz ağaçlar bize nefes olacak. Evde ve merkezde canımızın sıkılmaması için buraya geldik. Burada eğlendik ve ağaç diktik. Bu etkinliğe katıldığımız için de çok mutluyuz. Bu etkinliği yapan belediye başkanımıza ve kaymakamımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

EDREMİT’İN YEŞİLİNE MİNİK ÖĞRENCİLERDEN KATKI!

Ağaç dikmek için geldiğini kaydeden Erdem Kent İlkokul öğrencisi Asmin Nur, çevre duyarlığına vurgu yaptı. Nur, şöyle devam etti: “Ağaç dikmek kadar önemli bir şey varsa oda çevre duyarlılığıdır. Ormanlardaki ağaçlarımızın kesilmemesi için lütfen kâğıtlarımızı az kullanalım. Göllerimiz kuruyor ve ormanlarımız azalıyor. Bu konuda da bilinçlenmemiz lazım.” Öğrencilerden Abdullah Ünlü, “Bu etkinliğe katıldığım için çok mutluyum. Diğer öğrenci arkadaşlarımla birlikte çok eğlendik. Çok fazla ağaç diktik ve inşallah diktiğimiz ağaçlar büyürler” Son olarak etkinlikle ilgili düşüncelerini aktaran öğrencilerden Talha Binir, “Buraya ağaç dikme etkinliği için geldik. Burada da bir sürü ağaç diktik, havanın tadını çıkardık ve eğlendik. Umarım diktiğimiz ağaçlarımız büyük ve ormanlarımız olur.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim