ŞEHRİVAN HABER: ERDAL ERBAŞ-FATMA NUR POLATCAN

Van’da bu yıl festival coşkusu hız kesmeden devam ederken bir festival daha Van’ın gözde ilçelerinden biri olan Edremit’te başladı. Göreve geldiği günden bu yana birbirinden farklı çalışmalara imza atan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, çok renkli bir festivali halkla buluşturdu. Van’ın Edremit Belediyesi tarafından yaşam merkezlerinde kurs alan kadınların ‘el emeği göz nuru’ çalışmalarının sergilendiği “Kadın El Emeği ve Sanat Festivali” başladı. Edremit Kent Meydanında düzenlenen festivalde, Edremit Yaşam Merkezlerinde 16 farklı meslek edindirme ve kültür sanat kurslarında eğitim alan kadınların çalışmaları sergileniyor.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU!

Festivalde; el sanatları, dikiş, ahşap boyama ve resim gibi çalışmalar ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor. Festivalde, halk oyunları gösterisi ve geri döşümün malzemesinden elde edilen kıyafetlerle hazırlanan çocuk defilesi renkli görüntülere sahne olurken, öte yandan, festivale katılan vatandaşlara Van’ın yöresel yemeği olan ayran aşı ve çeşitli ikramlarda bulunuluyor. Festivalin açılışına AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Bakan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YAVUZ: BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ÇOK GÜZEL İCRAATLARI VAR

Festivalin açılışında konuşan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Bakan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ‘Kadın El Emeği ve Sanat Festivali’nin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Sosyal belediyecilik anlamında yapılan çalışmaları anlamlı bulduğunu dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, “Van’da bulunduğumuz esnada böyle güzel bir açılışa bizlerin şahitlik ediyor olması ve bizim de kurdele kesimine eşlik etmemiz bizim için de güzel bir anı oluyor. Sosyal belediyecilik anlamında belediye başkanımızın, belediyemizin ortaya koyduğu güzel tabloları müşahede etmek, emeği öncelemek ve bu emeğe ilişkin de belediyenin ortaya koyduğu bu güzel organizasyon bizi de keyiflendirdi ve mutlu etti.”


 

“EDREMİT DAHA DA GÜZELLEŞSİN”

“Bundan sonra belediye başkanımızdan kadınlarımız için bu emek için daha fazlasını ortaya koymasını bekliyorum. Çok özel ve çok güzel icraatları var belediye başkanımızın. Bu özel ve güzel icraatları daha bir başka devam ettirsin. Çok güzel olan bu Edremit, daha da güzelleşsin. Keyifle yaşayalım, mutlu ve huzurlu bir hayatımız olsun burada diye temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN SAY: SOSYAL BELEDİYECİLİK PROJESİNİ BU YIL GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUK

Edremit Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle yaşam merkezi kurslarının son günü olduğunu dile getiren Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise “Bugün Edremit Yaşam Merkezlerimizin Halk Eğitim desteğiyle vermiş olduğu kursların son günü ve sergi günü. Sizleri de aramızda görmekten mutlu olduk. 16’ya yakın kurs açmış olduk. Anaokullarımız, okul öncesi eğitim kurumlarımızla beraber tam bir çocuk ve kadınlara yönelik sosyal belediyecilik projesini bu yıl gerçekleştirmiş olduk. Aile toplum merkezimizden eğitim alan çocukların ve kadınlarımızın ürettikleri ürünleri de sergilenmiş olacak. Sizleri de bu vesileyle açılışımıza davet ettik. Kırmadınız, geldiniz. Çok teşekkür ediyoruz. Cumartesi’ye kadar tüm Van’ımızdan, bölgemizden misafirlerimizi bu sergiye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZŞENOĞLU: ÇOK GÜZEL VE RENKLİ BİR FESTİVAL

Festivalde yer alan Müzeyyen Özşenoğlu festivalin çok güzel ve renkli geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Gördüğünüz örgüleri makinalarda yapıyoruz. Festival çok güzel ve renkli. Katılım olursa çok güzel olur. 3 gün boyunca buradayız. 3 gün boyunca bekleriz herkesi. Herkes buyursun festivalimize gelsin.”

Editör: TE Bilisim