ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYTAÇ AYKAÇ

Bu yıl kuruluşunun 40’ıncı yılını kutlayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde 40’ıncı yıldönümü nedeniyle gerçekleşen etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta uluslararası ölçekte 5 sempozyuma ev sahipliği yapan YYÜ’de akademik tarihin en hareketli zamanlarından birisi yaşanıyor. Etkinlikler aralıksız sürerken son olarak 26-28 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Edebiyat, Kültür ve Dil Sempozyumu düzenlendi.

TAM BİR ULUSLARARASI ORGANİZASYONA DÖNÜŞTÜ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nın 40’ıncı yıldönümü etkinlikleri sürerken önemli uluslararası sempozyumlardan birisi daha gerçekleşti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Yabancı Diller Yüksekokulu ve İKSAD (İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü) iş birliğiyle Van’da Uluslararası Edebiyat, Kültür ve Dil Sempozyumu düzenlendi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 40. kuruluş yılı münasebetiyle gerçekleşen etkinliğe 22 farklı ülkeden 180 akademisyen katıldı. Bu katılımcılardan 100’e yakını Türkiye dışından sempozyuma katılırken, sempozyumda hem çevrimiçi hem de yüz yüze sunumlar gerçekleştirildi.

YYÜ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI VE YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖNEMLİ BİR BULUŞMAYA İMZA ATTI

Sempozyumun ikinci gününden itibaren sunumlar yüz yüze gerçekleşirken, açılış törenine Van YYÜ rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’yi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri katıldı. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Bülent Cercis Tanrıtanır, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aydın Görmez’in da açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinlikte, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şirin Demir de açılış konuşmasını yaptı. Açılış konuşmalarının ardından İKSAD Genel Sekreteri Dr. Kaldygul Adilbekova sempozyumun düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Bülent Cercis Tanritanir ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aydın Görmez'e etkinliğe desteklerinden dolayı teşekkür plaketlerini takdim etti.

Sempozyum açılışında konuşan düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Bülent Cercis Tanritanir, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılımcıya Van YYÜ’de buluşmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Edebiyat, kültür ve dil alanında özgün çalışmaların sunulduğu bu sempozyum başarıyla tamamlandı.

Editör: TE Bilisim