Son dönemde özellikle akaryakıta gelen yüklü zamlar ve işçilik maliyetleri nedeniyle ekmekte zam beklentisi artarken un üreticilerinden olumlu mesaj geldi. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, un fiyatlarının stabil gittiğini, un fiyatının artmasını gerektirecek bir durumun da söz konusu olmadığını söyledi.

"UNDAN KAYNAKLI BİR ZAM OLAMAZ"

Tezcan, “Ekmeğe zam gelip gelmeyeceğini bize de soruyorlar. Ancak biz ekmeğin sadece un tarafını biliyoruz. Un tarafında zammı gerektirecek bir durum yaşanmadı, yaşanmıyor. Fiyatlarda bir artış beklentisi de yok. Dolayısıyla ekmeğe şu anda un kaynaklı bir zammı olması söz konusu değil” dedi.

Van'daki yağışlar yem bitkisi üreticilerini ve besicileri sevindirdi! Van'daki yağışlar yem bitkisi üreticilerini ve besicileri sevindirdi!

TUSAF Başkanı Tezcan, yaptığı açıklamada, ekmek fiyatlarıyla ilgili gelişmeleri ekmek üreticilerinin takip ettiğini, un sanayicileri olarak kendilerinin işin sadece un tarafına odaklandıklarını söyledi.

Ekmek maliyetlerinin içerisinde sadece un olmadığını, akaryakıt, enerji ve işçilik dahil bir çok girdi maliyetinin fiyatları etkilediğini anlatan Tezcan, “Un fiyatlarını belirleyen en önemli girdi kalemleri ise buğday, işçilik ve elektrikten oluşuyor. Un fiyatlarının artmasını gerektirecek bir durum şu anda söz konusu değil. Fiyatlar stabil olarak aynı seviyesinde devam ediyor. Dolayısıyla ekmek fiyatlarının un kaynaklı olarak artması söz konusu olamaz” diye konuştu.

Kaynak: SÖZCÜ