Ekonomi ve hukuk dünyası, 14’üncü kez, 18 Ekim 2023 Çarşamba günü, Van’da buluşacak. Bu yıl 14’üncüsü yapılan Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları”nın ilki 1 Mart 2022’de Denizli’de yapılmış,  sonraki buluşmalar sırası ile İzmir, Bursa, Mersin, Edirne, İstanbul, Hatay, Kayseri, Çanakkale, Gaziantep, Konya, Antalya ve Diyarbakır’da gerçekleştirilmişti.

18 EKİM’DE ELİTE WORLD VAN HOTEL’DE

Ekonomi ve hukuk buluşmalarının temel konusu olan yargı reformuna, Van’dan itibaren “sivil anayasa” da eklenecek. Van’da, “Sürdürülebilir büyüme için daha iyi yargı ve sivil anayasa” ele alınacak. Etkinlik, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) tarafından da destekleniyor. 18 Ekim’de Elite World Van Hotel’deki program saat 14.30’da başlayacak.

Tesla'nın o modelinde sıra 7 yıldır bitmiyor! Tesla'nın o modelinde sıra 7 yıldır bitmiyor!

EKONOMİDE İSTİKRAR VE DAHA İYİ BİR YARGININ GEREĞİ ANLATILACAK

Açılışta Daha İyi Yargı Derneği Genel Sekreteri Meral Tuğçe Özbilen, DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Üyesi Av. Muazzez Çağlar Kesici ve DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Erbay konuşacak. Ardından, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özatay “ekonomide bizi neler beklediğini”, Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün de “ekonomik istikrar için daha iyi yargının gereğini anlatacak.

EKONOMİ VE HUKUK DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİ KATILACAK

Buluşmanın son bölümünde ise Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın moderatörlüğündeki panelde, DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Erbay, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Suat Çiftçi, Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve Van Barosu Başkanı Av. Sinan Özaraz, iş ve hukuk dünyasının beklenti ve önerilerini aktaracak.

Editör: Necmettin Dursun