Geçtiğimiz iki yılda üst üste büyük zamlar alan elektirk ve doğalgazda uzun süreli durağanlık son buluyor. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte elektrik ve doğalgaza büyük bir zam yapılacağı iddiası dile getirildi.

Fiyat artışlarının hız kesmediği, her gün yeni zamların duyurulduğu süreç devam ederken, korkulan doğalgaz ve elektrik zammı ile ilgili haber kulislerde dönmeye başladı. Zamlı faturalar için oran ve tarih verilmeye başlanırken her iki kaynağın da ciddi bir zam alacağı ifade edildi.

Binlerce kişinin emekliliği iptal edilecek! SGK harekete geçti... Binlerce kişinin emekliliği iptal edilecek! SGK harekete geçti...

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA DEV ZAM GELİYOR!

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar vatandaşların belini bükerken bir zam da elektrik ve doğalgaz faturalarına geliyor. Halk TV yazarlarından Olcay Aydilek, elektrik ve doğalgaza gelecek dev zamları tarih vererek açıkladı.  Olcay Aydilek, 1 Ekim’den geçerli yeni elektrik ve doğalgaz tarifesinde olası zam konusunda gelecek hafta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik, BOTAŞ'ın da doğalgaz tarifeleri konusunda karar alacağına dikkat çekti. Aydilek, söz konusu yazısında, yine zamların da gelecek hafta EPDK ve BOTAŞ tarafından kamuoyuna duyurulacağını belirtti. EPDK, 21 Eylül Perşembe günü olağan toplantısını yaptı. Kurum, BOTAŞ’a doğalgaz borcu biriken üç şehiriçi dağıtım şirketinin durumunu ele aldı. Toplantıdan, doğalgaz sektöründe dengeleri değiştirecek, taşları yerinden oynatacak bir karar çıktı.

Kaynak: ÇETİN DEMİR