14 Mayıs tarihinde yapılan milletvekili genel seçimi netleşirken, Cumhurbaşkanı seçimi ise 2’nci tura kaldı. Türkiye ikinci kez sandık başına gitmeye hazırlanırken, ittifaklardan da önemli açıklamalar ardı ardına geliyor. Van’da Millet İttifakı milletvekili çıkarmayı az bir farkla kaçırırken, DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker’den de özeleştiri geldi.

“DUVARI KALDIRMAK İÇİN ÇOK MÜCADELE ETTİK”

DEM Parti Tuşba adayları Akkoş ve Keser projelerini açıkladı! DEM Parti Tuşba adayları Akkoş ve Keser projelerini açıkladı!

DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, Van’da Millet İttifakı bileşenleri ile seçmen arasında bir duvar olduğunu ve bileşenlerin henüz bu duvarı kıramadıklarını söyleyerek, şunları kaydetti: “Öncelikle seçim demokrasi şöleni içerisinde geçti. Buna katkı sunan başta seçmenler, sandık görevlileri, müşahitler, emniyet personelleri, jandarma, muhalefet partileri ve iktidar partilerine teşekkür etmek lazım. Çünkü küçük münferit olaylar dışında ciddi olayların yaşanmadığı bir seçim oldu. Herkese sizin aracılığınızla tekrardan teşekkür ederim. Van özelinde şöyle bir durumla karşılaştık; Muhalefetin henüz seçmenle arasındaki duvarı kıramadığını gördük. Arada bir duvar var, biz bu duvarı kaldırmak için çok mücadele ettik ama henüz o duvarın kalkmadığını gördük.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ÇETİN DEMİR