Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası kazananı Fenerbahçe, 2023 Turkcell Süper Kupa maçında yarın karşı karşıya gelecek. Şanlıurfa 11 Nisan Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak müsabaka, ATV'den canlı yayımlanacak. Karşılaşmayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan'ın yardımcılıklarını Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapacak.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde 11 Nisan'da Yunanistan ekibi Olympiakos ile deplasmanda yapacağı maç dolayısıyla Süper Kupa'nın ertelenmesini talep etmişti. Sarı-lacivertli kulüp, maçın ertelenmemesi sebebiyle Galatasaray karşısına, 19 yaş altı takımıyla çıkma kararı aldığını açıkladı.

FENERBAHÇE MAÇA NASIL ÇIKACAK?

Sarı lacivertliler, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da Galatasaray ile oynayacağı Süper Kupa maçına yabancı hakem ekibi atanmaması ve karşılaşmanın tarihinin ertelenmemesi halinde U19 takımıyla çıkacağını açıkladı. Sarı lacivertlier maça çıkmazsa yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Bu yüzden Fenerbahçe U19 takımı ile maça çıkacak. Futbol Müsabaka Talimatı'na göre bir takım maç kadrosuna en az 9 oyuncu yazıp bu oyuncularla sahaya çıkmak zorunda. Maç sırasında ise sahada en az 7 oyuncusunun olması gerekiyor.

HAKEM MAÇI TATİL EDECEK

Enes Ünal, performansıyla Premier Lig'e damga vurdu! Enes Ünal, performansıyla Premier Lig'e damga vurdu!

Fenerbahçe Başkan vekili Erol Bileck maçın 90mdakika oynanmayacağını açıklamıştı… Fenerbahçe Takımı iddiaya göre maç kadrosuna yalnızca 9 oyuncu yazacak ve sahaya bu 9 kişi ile çıkacak. Sonrasında muhtemelen "yaşanacak sakatlıklar" ile üç oyuncu oyundan çıkacak ve takım sahada 6 kişi kalacağı için hakem maçı tatil edecek. Böyle bir durumda herhangi bir yaptırım yok. Fenerbahçe'nin eksik kalması ile maçın tatil edilmesi durumunda karşılaşma hükmen 3-0 Galatasaray lehine tescil edilir.

Kaynak: Aydınlık