ŞEHRİVAN HABER - Dünya genelinde tartışılan kamu çalışanlarının çalışma saatleri ile ilgili önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Avrupa ülkelerinin hatfalık çalışma günlerinin 5'ten 4'e düşürülmesi, çalışma saatlerinde azalmaya gidilmesi gibi gelişmelerden sonra Türkiye'de de yeni bir düzenleme yapılacağı öğrenildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri değişti! İşte yeni atanan isim Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri değişti! İşte yeni atanan isim

İddiaya göre 08.00-17.00 olan mesai saatlerinde değişikliğe gidecek. Kamu çalışanlarının çalışma saatleri artık daha kısa olacak. Peki yeni çalışma saatleri kaç saat olacak? Memurlar hangi saatler arasında çalışacak? 

Edinilen bilgiye göre geçitğimiz aylarda memurun çalışma saatleri ile ilgili yeni düzenleme olabileceğinin işaretini veren eski Bakan Vedat Bilgin'in ardınadn da bakanlığın çalışmaları devam ediyor. Düzenleme tamamlandıktan ve meclisten geçtikten sonra memurların 08.00-17.00 olan mesai saatleri, 09.00-15.30 olarak değişecek.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in ima ettiği çalışmanın Prof. Dr. Vedat Işıkhan bakanlığında da devam ettiği bilgisi edinilirken yeni düzenleme ile memurların mesai saatleri 09.00 ile 15.30 arasında olacak. Memurlara yönelik mesai saatlerindeki değişiklik çalışmasının Ekim ayında resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Kaynak: VEYSEL İZGİ