Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısını konuşmaları sırasında, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir." açıklaması akıllara üniversite sınavları kalkıyor mu sorusunu getirdi.

Tartışmaların ardından açıklama, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan geldi. YÖK Başkanı Özvar, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle Hacettepe Beyaz Ev'deki görüşmesinde, Bahçeli'nin gündeme getirdiği konunun şu an gündemde olmadığını belirtti. Özvar, "Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bizlere bir talimatı olursa biz bu konuda çalışabiliriz. Bizim şu anda herhangi bir hazırlığımız yok." dedi.

"Cumhurbaşkanı'mızın bizlere bir talimatı olursa, biz bu konuda çalışabiliriz"

Özvar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir." açıklamasının hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:

Dünyada üniversiteye seçme ve yerleştirme usulleri farklı olabiliyor. Bazı ülkelerde herhangi bir genel sınav yapılmıyor.

Çocuklar ilk, orta eğitimi boyunca ortaya koydukları akademik başarıyla üniversitelere müracaat ediyorlar, üniversiteler kendi içinde bu öğrencileri değerlendirerek seçim yapabiliyor.Bizim gibi ülkelerde de genel bir üniversite giriş sınavı yapılıyor. Bizde yapılmasının sebebi üniversiteye erişmek isteyen aday sayısının çokluğu.

Burada tabii siyasilerin iradesi önemlidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bizlere bir talimatı olursa, biz bu konuda çalışabiliriz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu konuda bir iradesi olursa, sınavlar konusunda alternatif çalışmalar yapabiliriz.

"Bizim şu anda herhangi bir hazırlığımız yok"

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den mülakat eleştirilerine yanıt Milli Eğitim Bakanı Tekin'den mülakat eleştirilerine yanıt

Üniversite sınavının kaldırılmasına ilişkin bir gündemlerinin şu an olmadığını bildiren Özvar, şu şekilde konuştu: Bu sistemin bir bütün olarak inşa edilmesi lazım. Bütün ortaöğretim ve yükseköğretimi bir bütün olarak değerlendirerek ancak yapabileceğimiz bir iştir bu. Bizim şu anda herhangi bir hazırlığımız yok. Biz önce 2023 yerleştirme işlemlerini tamamlamak, ondan sonra neticeyi görmek istiyoruz.

Editör: Necmettin Dursun